Nedjelja, 6. listopada 2024.

Otvorenje dnevne bolnice najavljeno za idući tjedan, dolazi i ministar Beroš

Iako u Općoj bolnici Dr. Tomislav Bardek trenutno nema hospitaliziranih osoba koje boluju od COVID-19 bolesti, zdravstveni sustav u potpunosti je spreman.

Rekao je to na današnjoj konferenciji za medije ravnatelj Mato Devčić.

– Imamo spremne izolacije na infektološkom odjelu. Novi paviljon u kojem je ranije bio smješten COVID odjel, radi u punom pogonu u segmentu dnevnih bolnica i to prvenstveno fizikalne medicine i rehabilitacije – kazao je Devčić.

Pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić dodala je da ako će sve ići po planu, idućeg tjedna bit će i službeno otvorenje paviljona dnevnih bolnica vrijednog 47 milijuna kuna. Ivančić je istaknula da će se tom prilikom otvoriti, odnosno zaokružiti i ciklus ulaganja u odjel radiologije koji je nedavno dobio novi CT uređaj. Pročelnica je još naglasila kako bi ovim događajima trebao prisustvovati i ministar zdravstva Vili Beroš.

Što se tiče samog rada bolnice, Devčić je dodao da se i dalje nastavlja proces trijaže na ulazima u bolnicu.

– Molim naše pacijente i njihovu pratnju za strpljenje, trudimo se biti ažurni. Pojačali smo trijažne timove na ulazima, tamo sada radi više ljudi. Nastavljamo dinamiku svih dijagnostika poliklinika, ambulanti, operativnih zahvata i svega što je naručeno – napomenuo je.

Istaknuo je da preventivne mjere koje se provode, u manjoj mjeri utječu na dinamiku obavljanja posla, ali Devčić smatra da je bolje imati siguran sustav s nešto usporenijom dinamikom nego da se dogodi proboj koronavirusa.

Slušaj uživo
zatvori