Nedjelja, 28. travnja 2024.

U Podravini i Prigorju nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, svi testirani uzorci negativni

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je da na području Podravine i Prigorja nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19.

Svih 30 testiranih uzoraka sa sumnjom na koronavirus izuzetih iz opće populacije u posljednja 24 sata je negativno.

Na području županije trenutno je pet aktivnih slučajeva pozitiviteta bolesti COVID-19, a od početka epidemije ukupno su zabilježena 104 slučaja oboljenja koronavirusom.

Članovi Stožera skreću pozornost na najnovije preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na sprječavanje zaraze COVID-19 tijekom održavanja profesionalnih umjetničkih izvedbi, kulturnih programa i manifestacija te apeliraju na organizatore i sugrađane da se istih pridržavaju.

Pozivaju sve stanovnike da se i dalje odgovorno ponašaju i pridržavaju uputa HZJZ-a i odluka Nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih općih mjera zdravstvene zaštite uz primjenu distance, higijenskog standarda i dezinfekcije te nose zaštitne maske sukladno Odluci o nužnoj mjeri obveznog korištenja maski za lice kako bi se smanjilo širenje zaraze koronavirusa te time zaštitilo vlastito zdravlje i zdravlje sugrađana.

zatvori