Nedjelja, 1. rujna 2024.

U tijeku su akcije dobrovoljnog darivanja krvi, zalihe krvi nisu najbolje

U tijeku su akcije dobrovoljnog darivanja krvi.

Iz Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica poručuju da su u prva dva dana prikupljene 244 doze krvi, a šestero darivatelja krv je darivalo prvi put.

Napominju da zalihe krvi trenutno nisu baš najbolje i najviše nedostaju krvne grupe AB negativna i 0 pozitivna.

Iz Crvenog križa poručuju darivateljima krvi da ne dolaze ako nije prošlo 28 dana od njihovog putovanja izvan zemlje, računajući od datuma povratka u Hrvatsku, zatim od kontakta s osobama zaraženima koronavirusom računajući od zadnjeg kontakta i pod uvjetom da nisu imali nikakvih simptoma infekcije, zatim od preboljene bolesti COVID-19 računajući od prestanka simptoma i pod uvjetom da su ponovljeno negativni na virus.

Darivateljima krvi koji su stariji od 60 godina preporučuje se da ne dolaze na akcije darivanja krvi i da ostanu kod svojih kuća te da općenito smanje sve socijalne kontakte.

Ističu da dobrovoljni darivatelji krvi prema uputama Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu na akcije darivanja obavezno dolaze sa zaštitnom maskom.

Krv možete darivati danas do 14:30 i od 15 do 18:30 sati u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica.

U četvrtak će se akcija održati od osam do 11 u Hrvatskim željeznicama na željezničkom kolodvoru na 1. katu.

U petak, od osam do 11:30 na rasporedu je Podravka (bivši Studena bar). Poslije podne od 13 do 16:30 sati u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica organizirana je akcija za zaposlenike Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek i Belupa, ali za i sve koji ne mogu darivati krv na drugim mjestima.

zatvori