Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Hoće li koprivnički gradonačelnik na čelo SDP-a? Jakšić: Do danas nisam donio nikakvu odluku

"Sigurno je da ću razgovarati i s kolegicama i kolegama i u Koprivnici i van Koprivnice, sa suradnicima u Gradskoj upravi, naravno i s vlastitom obitelji i tada ću izvijestiti javnost"

Dan nakon parlamentarnih izbora na kojima je RESTART koalicija doživjela težak poraz, sastalo se predsjedništvo SDP-a, raspisuju se unutarstranački izbori, a Davor Bernardić najavio je da se više neće kandidirati za predsjednika stranke.

U kuloarima se kao jedno od imena novog šefa stranke pojavilo i ime koprivničkog gradonačelnika i saborskog zastupnika Mišela Jakšića.

Jakšić je za Dravu.info rekao da nikakvu odluku nije donio, ni s kime o tome nije razgovarao niti je ta teza izašla iz njegovih usta.

– Sigurno je da ću razgovarati i s kolegicama i kolegama i u Koprivnici i van Koprivnice, sa suradnicima u Gradskoj upravi, naravno i s vlastitom obitelji i tada ću izvijestiti javnost. Ali do danas apsolutno nikakvu odluku nisam donio, niti sam ni s kime o tome razgovarao – istaknuo je.

Jakšić je dodao da klasičnu komunikaciju unutar stranke o potencijalnim kandidatkinjama i kandidatima nisu imali. Kaže da su razgovarali o svemu, pa i o tome, ali nijedno konkretno ime još nije izbistreno.

– Stava sam da bi izborni pobjednici, ali i ljudi s iskustvom, trebali odraditi jedan zajednički sastanak, na kojem će biti 10, 15, 20 ljudi, a na kojem mislim da bismo trebali jasno, argumentirano iznjedriti jedno rješenje iza kojeg ćemo svi skupa stati i podržati ga za predsjednika SDP-a – kaže Jakšić.

Smatra da im nekakve nove podjele trenutno ne trebaju, već je puno važnije pokrenuti unutarstranačku komunikaciju, koja i ne bi bila toliko vezana za mjesto predsjednika.

– Dapače, mislim da bi to trebala biti zadnja tema. Moramo vidjeti gdje smo promašili u programu, moramo vidjeti što moramo promijeniti u našem unutarstranačkom statutu i pravilima izbora, jer je definitivno da sve ono što je rađeno na tom planu nije donijelo puno toga dobroga SDP-u, a niti je došlo do birača kao jedan veliki plus što su pokazali i rezultati ovih izbora – objašnjava.

Jakšića smo upitali i kako komentira ime Zvonimira Mršića kao Bernardićevog zamjenika.

– Od njega takvu informaciju nemam. Vidim njegovo ime u medijima. Morat ćete to ipak pitati njega – zaključio je.

zatvori