Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Općoj bolnici ‘Dr. Tomislav Bardek’ predan vrijedan uređaj za 3D dezinfekciju prostora

Koprivničkoj Općoj bolnici ‘Dr. Tomislav Bardek’ predan je uređaj za 3D dezinfekciju prostora. Ovu vrijednu donaciju osigurala je Koprivničko-križevačka županija u suradnji s Podravskom bankom.

Uređaj vrijedan gotovo 50 tisuća kuna župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić te član Uprave Podravske banke Daniel Unger predali su danas ravnatelju bolnice dr. Mati Devčiću.

– Velik broj donatora svojom su što materijalnom, što financijskom pomoću bitno olakšali situaciju s koronavirusom u Općoj bolnici Koprivnica. Podravska banka je prepoznala teret koji bolnica kao središnja zdravstvena ustanova u Koprivničko-križevačkoj županiji nosi i vrlo agilno, proaktivno djelovala u smislu realizacije donacije uređaja za 3D dezinfekciju prostora, uređaja koji isparavanjem 7,5-postotnog vodikovog peroksida omogućava potpunu dezinfekciju prostora u vrlo kratkom vremenu – rekao je dr. Mato Devčić.

Riječ je o uređaju koji je namijenjen za dezinfekciju prostora do 200 kubičnih metara, a u koprivničkoj bolnici koristit će se svakodnevno, dodao je dr. Devčić.

– Ovakvi uređaji rasterećuju ljudske potencijale. Pomoćne radnike koji bi čistili taj prostor preusmjeravat ćemo na druge aktivnosti i na druge dijelove bolnice.

Ispred donatora prisutnima se obratio član uprave Podravske banke Daniel Unger koji je kazao kako je epidemija bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom jedan od onih trenutaka u kojima je potrebno pokazati zajedništvo i društvenu odgovornost.

– Od početaka pratimo razvoj situacije i imali smo veliku želju pomoći. Nakon što je župan uputio apel poslovnim subjektima s područja županije da se uključe i doprinesu borbi protiv epidemije, ponudili smo pomoć u vidu kupnje i donacije ovog uređaja na što smo ponosni – rekao je Unger.

Uz energetsku obnovu zgrade te nove odjele Dnevne bolnice, ulaganja u zdravstveni sektor u Koprivničko-križevačkoj županiji popela su se na 75 milijuna kuna i to u periodu koji je izuzetno opterećen, rekao je prilikom primopredaje župan Darko Koren.

– Krug bolnice je pretvoren u veliko gradilište, vidite i sami da se puno investira i gradi, no činjenica je da u određenom trenutku postoji potreba i za ovakvom reakcijom gospodarskih subjekata. Treba naglasiti da nije bitan iznos donacije već namjera, a ovaj je uređaj simbol zajedništva i društvene odgovornosti koja mora biti prisutna. Na kraju smo iznimno zahtjevnog perioda borbe protiv pandemije i bili smo jedna od županija koja je bila najteže pogođena koronavirusom, upravo zbog proboja virusa u Dom za starije i nemoćne osobe. Naša je bolnica doista podnijela izuzetan teret u toj borbi i treba zahvaliti svima u ovoj ustanovi koji su taj teret podnijeli – naglasio je župan Koren.

Dodao je kako se ove godine Dan županije nije mogao obilježiti prema zamislima te je zbog toga odgođeno i otvorenje dovršenog projekta Dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija vrijednog gotovo 50 milijuna kuna.

– Možda ćemo u narednim danima na simboličan način proslaviti i taj velik uspjeh. Drago mi je da još uvijek ima dobrih ljudi i empatije prema potrebitima čemu svjedoči i ova donacija. Pokazali smo da se zajedništvom i odgovornim pristupom mogu prevladati brojne prepreke te da novac u tome nije uvijek presudan faktor – zaključio je župan uz zahvalu Podravskoj banci koja će, kako je istaknuo, u međusobnim poslovnim odnosima i dalje imati značajno mjesto.

Uručenju donacije prisustvovali su i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, direktor komercijalnog centra Podravske banke Koprivnica Petar Prka, zamjenica ravnatelja bolnice Biljana Marković te glavna sestra bolnice Ružica Evačić.

Nakon uručenja, ravnatelj Devčić je prisutne proveo kroz prostore novog objekta Dnevnih bolnica i jednodnevnih kirurgija, vrijednog projekta koji će uskoro biti u punoj funkciji te time doprinijeti još većem zdravstvenom standardu na području Koprivničko-križevačke županije.

Slušaj uživo
zatvori