Nedjelja, 29. rujna 2024.

I dalje nema novooboljelih od COVID-19 infekcije, ukinuta obavezna pauza za dezinfekciju u trgovinama

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je nula, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2.247, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

– Do sada je testirano 68.740 osoba, od toga 226 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je 10 osoba. Od toga su na respiratoru dva pacijenata – kažu u Stožeru.

Ukupan broj ozdravljenih je 2.126, što je pet novoozdravljenih u 24 sata. Od toga ih je 826 otpušteno iz bolnice, a kod kuće je ozdravilo 1.309 osoba.

Ukupan broj preminulih je 104.

– Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – napominju u Stožeru.

Dodajmo i da je Stožer danas donio odluku kojom je, zbog povoljne epidemiološke situacije, ukinuta obvezna pauza od sat vremena između dvije smjene radi izmjene radnika i čišćenja i dezinfekcije prostora za prodavaonice koje rade dvokratno.

– Naravno, to ne znači da čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica više nisu potrebni, već je preporuka Stožera da se redovito provode čišćenje i dezinfekcija prostora prodavaonica sukladno preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – objašnjavaju.

Slušaj uživo
zatvori