Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Kešer prozvao Korena: Gdje su protugradne rakete? Koren: Puno sreće s nabavom raketlinov

Tuča koja je u srijedu poslijepodne pogodila dio Koprivničko-križevačke županije potaknula je šefa županijskog SDP-a Mladena Kešera da prozove župana Darka Korena.

“Uništena su brojna polja kukuruza, nasadi jagoda, voćnjaci i vinogradi. Županija bi trebala proglasiti elementarnu nepogodu. Pitam župana Darka Korena gdje su rakete za protugradnu obranu, čiji je interes da se obrana od tuče ukine? Zadnje rakete su u Hrvatsku uvezene 2016. godine, iako i danas postoji zakonska obaveza nabavke istih, pitam se što radite?”, poručio je Kešer.

Koren mu je na to, kako prenosi Prigorski.hr, odgovorio da je procedura za proglašenje elementarne nepogode poznata i jasna. Često se, dodao je, ta procedura provodi upravo na području Općine Kalnik…

“Tamo su, doduše, u pravilu najveće štete na objektima u vlasništvu načelnika Mladena Kešera i meni ga je stvarno žao i suosjećam s njim… Što se tiče protugradne obrane, ona je u nadležnosti Državnog hidrometeorološkog zavoda, a Županija sukladno zakonskoj obvezi u propisanom postotku financira tu aktivnost” kazao je Koren te dodao da mu nije poznato da netko povrh toga ima kakvu obvezu u smislu kupnje opreme, ali da ga ne bi čudilo “da načelnik Kešer krene u nabavu svojih raketlinov” i želi mu puno sreće.

zatvori