Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Slaven Belupo porazom od Lokomotive završio natjecanje u Kupu

Nogometaši Slaven Belupa poraženi su u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa. Bolja je na koprivničkom Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek – Apaš’ bila Lokomotiva rezultatom 1:3, piše na službenim stranicama kluba. Jedini pogodak za koprivničku momčad postigao je Goda.

Trener Tomislav Stipić večeras je od prve minute na teren poslao Filipovića na golu, Soldu, Parackog i Mikulića u obrani, dok su na bokovima krenuli Bogojević i Goda. Veznu liniju činili su Lulić, Bačelić Grgić i Glavčić, dok su napadački tandem bili Krstanović i Jeffren.

Prvu situaciju vrijednu spomena vidjeli smo već u šestoj minuti, i to kakvu! Bruno Goda snažno je opalio s 25 metara i fantastično pogodio ‘rašlje’ gola Lokomotive za 1:0. Iz slične pozicije pokušao je i Mikulić četiri minute kasnije, ali nije bio precizan. U 13. minuti Krstanović je glavom nakon jednog kornera poslao loptu pokraj vratnice. Dvije minute kasnije još jedna odlična prilika za koprivničku momčad. Lulićev pokušaj iz daljine prohujao je tik pokraj vratnice. Nastavile su se redati šanse ispred gola gostiju. I udarcu Glavčića s 14 metara nedostajalo je tek malo preciznosti. Do kraja poluvremena svaka je momčad imala još po jednu priliku, Lulić za Slaven Belupo i Tuci za Lokomotivu, ali rezultat se nije mijenjao.

U nastavku susreta prvi je zaprijetio Mikulić u 50. minuti iz daljine, no nije bio precizan. Odgovorio je Mersinaj s druge strane, ali je rezultat ostao isti. U prvih 20-ak minuta drugog poluvremena igralo se uglavnom na sredini terena, a onda je u 68. minuti Lokomotiva izjednačila preko Cokaja koji je zabio za 1:1. Lulić je pokušao odgovoriti četiri minute kasnije, ali nije bio precizan iz daljine. U 74. minuti Filipović je odličnom reakcijom obranio pokušaj Uzunija. Lokomotiva je preko Tolića u 79. minuti povela s 1:2. U 90. minuti pobjedu je potvrdio Uzuni.

POLUFINALE HRVATSKOG NOGOMETNOG KUPA

Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš 30.05.2020.

NK Slaven Belupo – NK Lokomotiva 1:3 (1:0)

NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Soldo, Paracki, Mikulić – Bogojević, Bačelić Grgić, Lulić (od 90. Šego), Glavčić (od 73. Brković), Goda – Krstanović, Jeffren (od 86. Lima). Trener: Tomislav Stipić.

NK LOKOMOTIVA: Grbić – Karačić, Mersinaj, Kolinger, Marković – Cokaj, Petrak (od 56. Jakić) – Kastrati, Atiemwen (od 66. Samir), Uzuni – Tuci (od 56. Tolić). Trener: Goran Tomić.

Suci: Ivan Bebek (Rijeka), Goran Pataki (Đakovo), Vedran Đurak (Stupno), Marin Vidulin (Kanfanar)

VAR: Mario Zebec (Cestica) AVAR: Tomislav Petrović (Valpovo)

Delegat: Krešimir Glavina (Prelog)

Kontrolor: Bruno Marić (Daruvar)

Žuti kartoni: Goda 49′ (Slaven Belupo); (Lokomotiva)

Crveni kartoni: (Slaven Belupo); (Lokomotiva)

Strijelci: 1:0 Goda 6′, 1:1 Cokaj 68′, 1:2 Tolić 79′, 1:3 Uzuni 90′

zatvori