Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

TRI PROMETNE U 24 SATA Vozačica na zebri pokupila pješakinju, dvojica pijanih vozača napustila mjesto nesreća

Koprivničko-križevačka policija izvijestila je da su na području njihove uprave u protekla 24 sata zabilježene tri prometne nesreće.

Prva se dogodila jučer oko 11:40 sati u Križevcima gdje je 62-godišnja vozačica upravljala osobnim automobilom Kia križevačke registarske krećući se semaforiziranim raskrižjem na Trgu Svetog Florijana.

– Tom prilikom nije propustila 47-godišnju pješakinju koja se nalazila na obilježenom pješačkom prijelazu za vrijeme dok joj je na semaforu bilo upaljeno zeleno svjetlo za pješake. Tom prilikom osobni automobil je udario u pješakinju koja je pala na kolnik. Po zaprimanju liječničke dokumentacije bit će poznata točna kvalifikacija ozljeda i podnošenje odgovarajućih pismena – kažu u policiji.

Druga prometna nesreća zabilježena je jučer oko 17:40 sati, u Virju na Trgu bana Josipa Jelačića.

– Tamo je 22-godišnji vozač upravljao osobnim automobilom Hyundai koprivničke registarske oznake te zbog nepropisne vožnje unazad udario u osobni automobil Kia koprivničke registarske oznake, kojim je upravljala 54-godišnja vozačica. Nakon što je prouzročio prometnu nesreću vozač je vozilom napustio mjesto događaja te je naknadno pronađen – napominju u policiji.

Dodaju da je vozaču očitana koncentracija alkohola od 1,40 promila te mu je vađena krvi i izuzet urin zbog utvrđivanja točne koncentracije alkohola u organizmu. Vozač je smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja i protiv njega će biti pokrenut prekršajni postupak.

Posljednja nesreća dogodila se noćas malo nakon ponoći u Đurđevcu u Ulici grada Vukovara.

– Tamo je 18-godišnji vozač upravljao teretnim vozilom Mercedes koprivničke registarske oznake te prilikom nepropisne vožnje unazad udario u limenu zaštitu agregata pumpe za gorivo. Vozač je vozilom napustio mjesto događaja te se naknadno vratio na mjesto događaja za vrijeme vršenja očevida – ističu u policiji i dodaju da je vozaču očitana koncentracija alkohola od 0,74 promila te je smješten u posebne prostorije policije do otrježnjenja.

Slušaj uživo
zatvori