Nedjelja, 20. listopada 2024.

Policija mu oduzela automobil: Vozio pijan i bez vozačke za vrijeme zabrane i nije mu bilo prvi put

Sud mu je odredio novčanu kaznu od 41 tisuće kuna uz 60 dana uvjetnog zatvora

Vozač koji je u ponedjeljak prijepodne uhvaćen s čitavim nizom prometnih prekršaja kažnjen je s više od 40 tisuća kuna i privremeno mu je oduzet automobil.

Koprivnička policija izvijestila je kako je u ponedjeljak u 10:55 u Koprivničkoj ulici u Herešinu zatekla 53-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 2,77 promila i to za vrijeme dok mu je vozačka dozvola bila oduzeta te mu je bilo zabranjeno upravljanje motornim vozilima B kategorije. Uz to, vozač nije ni koristio sigurnosni pojas.

Danas je doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici. S obzirom na to da mu je od 1. kolovoza prošle godine to bio već treći prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola iznad 1,50 promila te da je već dva puta zbog toga pravomoćno kažnjen, vozaču je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao. O tome je obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom.

U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom od 41.000 kuna te kaznom zatvora u trajanju od 60 dana, uvjetno na 12 mjeseci. Osim toga, izrečena mu je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od dvije godine. Sud je odlučio da će se privremeno oduzeti osobni automobil vratiti vozaču po pravomoćnosti sudske presude.

Iz policije ističu da je riječ o višestrukom recidivistu koji je do sada prikupio čak 29 negativnih prekršajnih bodova.

Slušaj uživo
zatvori