Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

U Hrvatskoj 15 novooboljelih, od toga osam iz Koprivničko-križevačke županije

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je nove podatke o stanju s koronavirusom na području Republike Hrvatske.

Od jučer do danas je 15 novooboljelih od koronavirusa, ukupno 2176. Među novooboljelima je osam osoba iz Koprivničko-križevačke županije.

Podsjetimo, nakon jučerašnje konferencije Nacionalnog stožera civilne zaštite, u Podravini i Prigorju potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze, a danas još dva.

>>> U Koprivnici potvrđeno šest novih slučajeva zaraze koronavirusom

– Htio bih spomenuti Koprivnicu, tamo imamo šest štićenika Doma za starije koji su pozitivni. Radi se o pet osoba koje su bile u samoizolaciji jer su bile kontakti od oboljelih ranije, u stacionaru, i jedna osoba koja nije bila u samoizolaciji. Zasad se ne zna na koji način se zarazila ta osoba, ali epidemiološki izvid je u tijeku. I još je tu dvoje zaposlenika istog Doma koji su, nažalost, radili. Njihova epidemiološka anamneza se uzima i bit će vjerojatno više ljudi u samoizolaciji i na poslu i kod kuće – rekao je Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Od početka epidemije u Hrvatskoj je učinjeno ukupno 44.218 testova, u posljednja 24 sata 840, što daje 4,92 posto pozitivnih u ukupnom broju testiranih.

U KBC Osijek preminuo je muškarac rođen 1950. godine. Bio je na respiratoru i patio je od kroničnih bolesti. Ukupno je do sada preminulih 87.

Na respiratoru je 13 osoba, hospitaliziranih je 181, 3 manje nego jučer.

Otpuštenih iz bolnica je 668, 17 više nego jučer. Kod kuće je oporavljenih 1058, 20 više nego jučer. Ukupno oporavljenih je 1726.

Slušaj uživo
zatvori