Subota, 27. travnja 2024.

Željko Pintar odgovorio SDP-u i laburistima: Vaš dopis je apsolutno promašen

'Savjet nije kompetentan za rješavanje bolesti COVID-19'

Predsjednik Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije Željko Pintar odgovorio je na jučerašnji dopis članova kluba vijećnika SDP-a i Hrvatskih laburista u Županijskoj skupštini.

Podsjetimo, SDP i laburisti prozvali su Pintara zbog toga što nije sazvao sjednicu Savjeta nakon pojave koronavirusa u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica na kojoj bi se, kažu, utvrdilo gdje su nastali propusti i tko je odgovoran za proboj virusa u dom.

Željko Pintar u svom odgovoru naglašava da je županijski Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi savjetodavno tijelo županu za poboljšanje i donošenje mjera za poboljšanje života umirovljenika na području Podravine i Prigorja.

– Savjet nije kompetentan za rješavanje bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom koja se unatoč svim poduzetim protuepidemiološkim mjerama i protokolima pojavila u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici. Žao nam je što se dogodila ovakva situacija i suosjećamo sa štićenicima i zaposlenicima, no Savjet nije kompetentan za rješavanje tog problema. Sprečavanjem epidemije na području županije se bavi zdravstveni sustav na čelu s vrhunskim epidemiolozima i infektolozima te županijski Stožer civilne zaštite, gradski i općinski stožeri civilne zaštite te operativne snage. Zaključno mogu kazati kako nas se krivo proziva te da je spomenuti dopis apsolutno promašen – poručio je Pintar.

zatvori