Nedjelja, 29. rujna 2024.

U Podravini i Prigorju tri nova slučaja oboljenja COVID-19 infekcijom, svi iz Doma za starije i nemoćne

Tijekom protekla dva dana sukladno preporuci epidemiološke i infektološke službe uzeti su brisevi svih štićenika i zaposlenika Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica kako bi se dobio kompletni presjek trenutne epidemiološke situacije, poručili su iz Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– U popodnevnim satima pristigli su i preostali rezultati epidemiološkog testiranja uzoraka koji su potvrdili tri nova slučaja oboljenja COVID-19 infekcijom, a riječ je o dva štićenika i jednom zaposleniku Doma – napominju u Stožeru.

Ističu da je nakon opsežne epidemiološke obrade i svih poduzetih mjera za sprječavanje širenje bolesti COVID-19, situacija u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica pod kontrolom.

Na području Koprivničko-križevačke županije od početka epidemije su ukupno zabilježene 63 osobe pozitivne na koronavirus od čega je 13 osoba ozdravilo od COVID-19 infekcije.

Članovi Stožera još jednom apeliraju na građane da se pridržavaju svih propisanih općih mjera i uputa zaštite te da uz odgovorno ponašanje održavaju socijalnu distancu i brinu o higijeni kako bi situacija sa širenjem bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom i dalje bila pod nadzorom.

Slušaj uživo
zatvori