Utorak, 30. travnja 2024.

Mraz nanio štete u iznosu od gotovo 75 milijuna kuna

Prema prvim procjenama, posljedice elementarne nepogode smrzavanja u Koprivničko-križevakoj županiji nanijele su štete u vrijednost od 73.507.145,14 kn.

Župan Darko Koren je, uvaživši zahtjeve s terena, elementarnu nepogodu proglasio 5. svibnja za sva tri grada – Koprivnicu, Križevce i Đurđevac te za općine Drnje, Đelekovec, Ferdinandovac, Gola, Hlebine, Kloštar Podravski, Koprivnički Ivanec, Legrad, Molve, Novigrad Podravski, Peteranec, Rasinja, Sveti Ivan Žabno, Sveti Petar Orehovec, Virje, Kalnik, Kalinovac, Novo Virje, Podravske Sesvete i Gornja Rijeka.

Poljoprivrednici čiji su usjevi i nasadi stradali od travanjskog smrzavanja, još uvijek u svojim općinama i gradovima mogu prijaviti štetu.

U koprivničkoj gradskoj upravi prijave šteta zaprimaju još idući tjedan (16. – 20. svibnja) od 8 do 14 sati. Uz prijavu je potrebno priložiti i presliku osobne iskaznice, kao i dokaz o korištenju ili vlasništvu nad zemljištem: prvu stranicu lista A i cijeli list B iz Zahtjeva za potporu za 2016. godinu od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, posjedovni list ili ugovor o najmu.

zatvori