Nedjelja, 29. rujna 2024.

VIDEO Gradonačelnik Mišel Jakšić predstavio nove inicijative: Svaka kriza određena je šansa za promjene

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić na današnjoj je konferenciji za medije predstavio mjere i inicijative Grada Koprivnice koje će, kako je rekao, doprinijeti tome da izađemo iz ove krize jači i čvršći.

Jedna od njih je, podsjetimo, inicirana u petak, a odnosi se na kretanje stanovnika unutar područja grada Koprivnice i 11 općina bez izdavanja, odnosno upotrebe propusnica.

– Ovo što se sada događa s propusnicama mislim da je jedan jako dobar pokazatelj kamo nas je dovelo bildanje općina i gradova kojih danas imamo 556, koji su očito samo bili poligon za uhljebljivanje svih onih koje je jedna politička stranka, znamo koja, trebala negdje smjestiti. Danas se pokazuje koliko taj model nije dobar i koliko je promašen – rekao je Jakšić i nastavio:

– Nadam se da će ta naša inicijativa biti prihvaćena od strane nacionalnog Kriznog stožera. Mislim da je ovo najbolji pokazatelj da treba iskoristiti ovu krizu za raspravu što možemo napraviti bolje u funkcioniranju jedinica lokalne i regionalne samouprave, dakle naših općina, gradova i županija.

Grad Koprivnica osim toga radi na nabavci opreme za domove za starije i nemoćne osobe koje djeluju na području grada. Do Gradske uprave je, naime, stigla informacija da određeni domovi ne dobivaju dovoljnu količinu zaštitne opreme.

– Država očito žmiri na problematiku u domovima za starije i nemoćne. Naime, dobili smo jučer mail iz jednog privatnog doma za starije i nemoćne gdje smo upozoreni da su dobili samo dva paketa po 20 jednokratnih maski. Zato smo spremni kao Grad Koprivnica, i siguran sam da ćemo tu naći komunikaciju sa Županijom, da se već od ponedjeljka čujemo sa svim domovima, poglavito privatnima na području grada, i da se Grad Koprivnica uključi u nabavku potrebne opreme. Ne možemo žmiriti na taj slučaj kao država i isto tako ne možemo žmiriti ni na to da se jedino u našem domu u Koprivnici na cijelom kontinentu izuzev Zagreba pojavio koronavirus. To nije osuđivanje, struka će danas, sutra reći je li bilo kakvih propusta. Ovo je samo poziv da napravimo sve da iskontroliramo ovu situaciju.

Snimio Marko Posavec.

Treća se inicijativa odnosi na sve one radnike koji u vremenima trenutne krize rade u koprivničkim pogonima.

– Vjerujem da nam je sad svima jasno koliko su Podravka i Belupo važni i da opet hrane i lijekovima opskrbljuju ovu zemlju. Zato mislim da sve političke opcije u Koprivničko-križevačkoj županiji u danima koji slijede moraju napraviti sve da se Podravka vrati na listu strateških firmi Republike Hrvatske. To zaslužuju i radnici i uprava, mislim da im taj vid podrške moramo dati.

Dodajmo da je gradonačelnik iskoristio priliku i na konferenciji zahvalio na provođenju i poštivanju mjera svom zdravstvenom osoblju, policiji, vatrogascima, djelatnicima gradskih ustanova, učiteljicama i učiteljima, odgojiteljicama u vrtićima te gradskom Stožeru civilne zaštite. Zahvalio je i svim sugrađankama i sugrađanima koji su se u najvećem mogućem dijelu ponašali vrlo odgovorno prema sebi i svojim bližnjima.

– Svi ljudi koji su doprinijeli da se borimo s ovom krizom su nam najbolji pokazatelj i najveća snaga, da si možemo reći kad kriza prođe oči u oči, da smo kao grad i kao društvo napravili sve ono što je bilo u našoj moći da odgovorimo zadatku koje je ovo vrijeme donijelo pred nas – zaključio je gradonačelnik Mišel Jakšić.

 

Presica u Koprivnici: Mišel Jakšić i Rajko Ostojić o koronavirusu

Objavljuje Drava.info u Subota, 18. travnja 2020.

Slušaj uživo
zatvori