Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Novi podaci: 128 ukupno zaraženih, 15 novih, tri osobe na respiratorima, masovno se krše mjere samoizolacije

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio kako je do danas u 16 sati u Hrvatskoj registrirano ukupno 128 osoba zaraženih koronavirusom, što je 15 slučajeva više u odnosu na stanje od prijepodneva.

– Jako nismo zadovoljni pridržavanjem mjera samoizolacije, samo jutros u ljekarne u Zagrebu ušlo je 18 ljudi koji su trebali biti u samoizolaciji – istaknula je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu i načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba-Bujević. – Silno se trudimo da spriječimo da se virus širi među našim ljudima, no s obzirom na to da se ne drže propisanih mjera razmišljamo da ih postrožimo iz epidemioloških razloga. Ne mogu to nikako shvatiti!

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti “Fran Mihaljević” Alemka Markotić kazala je kako su tri osobe u teškom stanju, odnosno na respiratorima.

– Dugo se odolijevalo tome jer su mjere bile dobro osmišljene, ali ne možemo bez partnerstva s ljudima – rekla je je i još jednom pozvala sve da se strogo pridržavaju propisanih mjera i preporuka.

Slušaj uživo
zatvori