Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Razmatra se skraćivanje radnog vremena u ugostiteljstvu i ograničavanje broja mušterija u uslužnim djelatnostima

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ovog trenutka razmatra mogućnost skraćivanja radnog vremena ugostiteljskim objektima i trgovačkim centrima, a određene restrikcije mogle bi se uvesti i u uslužne djelatnosti, rekao je Dravi.info načelnik Stožera Ratimir Ljubić.

– Razmatramo mogućnost skraćivanja radnog vremena ugostiteljskim objektima i trgovačkim centrima. Razmatra se i o smanjenju broja osoba koje bi boravile u tim kafićima, ugostiteljskim objektima i trgovačkim centrima, sve da bi se osigurao onaj minimalni razmak socijalnog kontakta – rekao je Ljubić.

Napomenuo je da su u razmatranju i uslužne djelatnosti poput frizera, pedikera, masera, gdje je neizbježan direktan kontakt s osobama.

– Kako se takve djelatnosti ne bi zatvorile, smanjio bi se broj osoba koje bi boravile u tim prostorima. Znači, potencijalne mušterije naručile bi se telefonom, dolazile bi jedna po jedna, a ne da čekaju zajedno. Ne želimo da život u potpunosti stane, ali bi se ipak smanjila mogućnost eventualnog prijenosa i mogućnost zaraze. Uz to, uvele bi se pojačane mjere higijene, dezinfekcije – objasnio je Ljubić.

Naglasio je da se ove mjere još uvijek razmatraju, a u toku dana građani će biti obaviješteni o eventualnim donesenim odlukama.

Slušaj uživo
zatvori