Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

POLICIJA UPOZORAVA Ne puštajte djecu na igrališta, ne kršite rješenja o samoizolaciji, pridržavajte se svih mjera i uputa

Načelnik koprivničke policije Mišel Kiš rekao je za Radio Dravu da su primijetili da se osobe kojima su izdana rješenja o samoizolaciji toga ne pridržavaju, djeca se druže na igralištima, a nekolicina građana došla je jutros i na sajmište.

– Jučer smo u kafiću zatekli jednu osobu koja je kršila rješenje o samoizolaciji, prijavljena je Državnom inspektoratu i uručena joj je kazna od 8000 kuna. Kazne su od 8000 kuna, a sa svakim daljnjim kršenjem ona se povećava. Napominjem da policija ne izdaje kazne, već državni inspektor – rekao je Kiš.

Dodao je da provjeravaju sve dojave građana i mole da im i dalje javljaju ako primijete da se takve osobe slobodno kreću.

Napomenuo je i da su jutros primijetili i da je jedan manji dio građana došao na sajmište, iako je odlučeno suprotno.

– Želim skrenuti pozornost i na roditelje. Primjećujemo da roditelji puštaju djecu da se igraju s vršnjacima na dječjim igralištima. To nije smisao ove zabrane rada škola i vrtića. Ovo nisu školski praznici. Smisao ovakve odluke je da ne kontaktiraju međusobno jedni s drugima – zaključio je načelnik i pozvao sve na samoodgovornost.

Slušaj uživo
zatvori