Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Dobrovoljni vatrogasci iz Koprivničkih Bregi održali 109. skupštinu svog društva

109. izvještajna godišnja skupština DVD-a Koprivnički Bregi održana je u subotu, 29. veljače u mjesnom Vatrogasnom domu.

Skupštini su bili nazočni predstavnici prijateljskih vatrogasnih društava Hlebine, Glogovac, Bakovčice, Starigrad, Peščenik, Novigrad Podravski, Virje, Gotalovo, Sigetec, Peteranec, Torčec, Reka, Rasinja, Jagnjedovec, Subotica Podravska, Ždala, Domaji, Delovi i Štaglinec. Uz braću i sestre vatrogasce iz spomenutih društava, gosti na skupštini bili su načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić, predsjednica VZO Hlebine – Koprivnički Bregi Maja Solina, velečasni Branko Horvat, ravnateljica OŠ Koprivnički Bregi Karolina Vidović, počasni predsjednik DVD-a Koprivnički Bregi Josip Zagorec te predstavnici udruga s područja općine i brojni prijatelji društva.

Na samom početku sjednice prihvaćen je poslovnik rada sjednice te su izabrana radna tijela Skupštine.

Izvještaje o radu društva u 2019. godini podnijeli su predsjednik Dalibor Kezele, zapovjednik Marijan Sever i predsjednica Nadzornog odbora Andreja Hrženjak. U svojim izvještajima navedene su sve operativne aktivnosti društva uz naglasak na nabavci opreme, vozila i edukaciji članstva. Društvo će proteklu 2019. godinu posebno pamtiti po nabavci novog kombi vozila, ali i po četiri intervencije u kojima je dalo izniman doprinos lokalizaciji i sprječavanju daljnjeg širenja požara.

Skupštini je prezentiran plan rada u sljedećoj godini, a za vjeran rad u društvu i vatrogasnoj obitelji spomenice su dobili: za 10 godina Josip Šnalcer i za 40 godina Damir Šegrc. Brončana plamenica za hrabrost i požrtvovnost dodijeljena je članovima Draženu Zagorcu, Vinku Pintariću, Ivici Krapincu, Krešimiru Blažekoviću, Alenu Pužu, Krunoslavu Krapincu, Karlu Severu, Lovri Severu, Petru Tušeku, Mariju Habijancu i Renatu Perokoviću. Uvjerenje o osposobljenosti za rad sa dišnim uređajima primio je Lovro Sever, a tvrtka Syngenta zahvalnicu za pomoć u radu. Za dugogodišnju suradnju i donacije plaketu društva primili su OPG Marijo Habijanec, OPG Tomislav Tomiek i tvrtka Agrobiotest d.o.o.

Načelnik Općine Koprivnički Bregi Mario Hudić u pozdravnom govoru pohvalio je rad društva i njegov značaj za općinu i širu društvenu zajednicu te izrazio spremnost za pomoć društvu u svakom pogledu i unutar mogućnosti koje Općina ima. Društvo je za svoj rad pohvaljeno i od strane predsjednice VZO Hlebine – Koprivnički Bregi Maje Soline koja je posebno istakla ulogu DVD-a Koprivnički Bregi kao središnjeg društva u VZO.

DVD Koprivnički Bregi spremo ulazi u 110. godinu svog rada na pomoć svim mještanima i zajednici.

Vatru gasi – brata spasi!

Upravni odbor
DVD-a Koprivnički Bregi

zatvori