Nedjelja, 28. travnja 2024.

Policija mu oduzela automobil: U dvije godine počinio više od 30 prometnih prekršaja!

Policijska uprava koprivničko-križevačka privremeno je oduzela automobil muškarcu koji je u protekle dvije godine počinio više od 30 prometnih prekršaja.

Riječ je o 47-godišnjem višestrukom recidivistu koji je danas doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici. Naime, u četvrtak oko 22:50 u Koprivničkoj ulici u Koprivnici uhvaćen je kako vozi pod utjecajem alkohola od 1,22 promila, bez vozačke dozvole koja mu je ukinuta i oduzeta zbog nakupljenog 31 negativnog prekršajnog boda i za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije. Uz to, automobilu koji je vozio istekle su pokusne pločice.

“Kako je vozaču u razdoblju od 1. kolovoza 2019. godine do 5. ožujka 2020. godine ovo treći prekršaj upravljanja motornim vozilom za vrijeme trajanja rečene zaštitne mjere, a već je dva puta pravomoćno kažnjen za istovrsni prekršaj, od vozača je privremeno oduzet osobni automobil kojim je upravljao te je o tome obaviješten Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici koji odlučuje o daljnjem postupku s oduzetim vozilom”, piše u policijskom priopćenju.

U žurnom prekršajnom postupku vozač je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 15.300 kuna i kaznom zatvora u trajanju od 30 dana te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od devet mjeseci. Bit će predan pritvorskom nadzorniku u Bjelovaru.

“Ističemo da je riječ o višestrukom recidivistu koji je u razdoblju od 1. siječnja 2018. godine do 4. ožujka 2020. godine u 11 navrata zatečen u činjenju 31 prometnog prekršaja”, piše još u policijskom izvješću.

zatvori