Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

FOTO Bez pobjednika na Apašu: Slaven Belupo i Varaždin podijelili bodove

Slaven Belupo i Varaždin podijelili su bodove u susretu 24. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Pred oko tisuću gledatelja na Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek – Apaš’ rezultat je ostao na početnih 0:0.

Trener Tomislav Stipić u današnjem susretu nije mogao računati na kartonirane Limu i Krstanovića te na ozlijeđene Etoundija i Radivojevića. Tako su u prvom sastavu krenuli na golu Filipović, u obrani Božić, Paracki i Soldo, na bokovima Bogojević i Lovren, u veznoj liniji Bačelić Grgić, Glavčić i Lulić te u vrhu napada Šego i Jeffrén.

Prvu priliku u današnjem susretu imali su gosti preko Drožđeka koji je pucao preko vrata s desetak metara u 4. minuti. Odgovorio je Jeffrén s druge strane pet minuta kasnije, ali je njegov pokušaj blokirala obrana gostiju. U 14. minuti Varaždin je ponovno kao desetak minuta ranije zaprijetio. Ponovno je Drožđek iz vrlo dobre situacije poslao loptu iznad gola Filipovića. U 22. minuti Glavčić je gotovo savršeno izveo slobodan udarac, ali je greda spasila goste iz Varaždina. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 0:0.

Nastavak je bolje otvorila koprivnička momčad. Prijetili su Bogojević i Jeffrén, ali je gostujući golman Nevjestić spasio svoja vrata. Pokušao je Bogojević i u 55. minuti glavom, ali nije uspio postići pogodak. Isti je igrač pucao iz daljine u 76. minuti, no njegov udarac Nevjestić je skrenuo u korner. Raspoložen je bio desni bek Slavena. Opasno je zaprijetio i u 80., ali golman Varaždina bio je na visini zadatka. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

U idućem kolu Farmaceuti će odmjeriti snage s Lokomotivom. Ta će se utakmica igrati u Zagrebu, u utorak s početkom u 17 sati.

NK Slaven Belupo – NK Varaždin 0:0 (0:0)
NK SLAVEN BELUPO: Filipović – Božić, Paracki, Soldo – Bogojević, Bačelić Grgić, Lulić, Glavčić (od 90. Havelka, Lovren (od 53. Goda) – Šego (od 72. Kamber), Jeffren. Trener: Tomislav Stipić.
NK VARAŽDIN: Nevistić – Tkalćić (od 58. Špičić), Stolnik, Senić, Mamić – Bajandouh, Đurasek, Teklić – Posavec, Benko, Drožđek (od 75. Petković) Trener: Samir Toplak.
Suci: Marko Matoc (Zaprešić), Jerko Crnčić (Vrbovec), (Virovitica), Tomislav Bionda (Zaprešić)
VAR: Marin Vidulin (Kanfanar) AVAR: Robi Kezele (Rijeka)
Delegat: Zlatko Stanković (Zagreb)
Kontrolor: Tomislav Šetka (Đakovo)
Žuti kartoni: Bačelić Grgić 45′, Lovren 48′ (Slaven Belupo); Đurasek 21′, Bajandouh 45′ (Varaždin)
Crveni kartoni: (Slaven Belupo); (Varaždin)
Strijelci: –

(NK Slaven Belupo)

Slušaj uživo
zatvori