Petak, 26. travnja 2024.

FINALE KUPA Slaven pružio dobar otpor Dinamu i tijesno izgubio

Nogometaši Slaven Belupa izgubili su od Dinama s 2:1 u finalu Hrvatskog nogometnog kupa na osječkom Gradskom vrtu pred nešto više od 3.000 gledatelja.

Petstotinjak navijača Slavena stvaralo je odličnu atmosferu što je naše nogometaše motiviralo da u utakmicu krenu rastrčano i agresivno. Ipak, prvih 20-ak minuta prošlo je bez većih šansi ispred oba gola. Igrala se 23. minuta kada je Dinamo prvi puta zaprijetio, no pogotka nije bilo. Ipak, osam minuta kasnije 1:0 za Dinamo. Strijelac je bio Pjaca iz kaznenog udarca nakon što je Edson neoprezno srušio napadača Zagrepčana u svom šesnaestercu. Do kraja poluvremena Dinamo je imao još dvije šanse za povećanje vodstva no rezultat se nije mijenjao.

Drugo poluvrijeme donijelo je nastavak igre iz prvog. Borbena utakmica u kojoj ni jedna ekipa nije stvarala velike šanse, ali je Dinamo imao dominaciju u posjedu. Tako je bilo sve do 61. minute kada je Delić nakon jedne kontre odlično pronašao Ejupija, a ovaj spremno zakucao za 1:1.

Idućih petnaestak minuta nismo vidjeli šanse ni na jednoj strani, a onda, u 77. minuti, novo vodstvo Dinama. Pucao je Marko Rog s nešto više od 20 metara, lopta je od mokrog terena dobila dodatno ubrzanje i završila u mreži vratara Rozmana.

Pokušavao je Slaven do kraja utakmice zaprijetiti Dinamu. Najbliže novom izjednačenju bio je Ozobić nakon jednog slobodnog udarca no vratar Dinama uspio je to obraniti.

Zagrepčani su tako osvojili dvostruku krunu, ali nimalo lako i s velikom borbom; Slaven Belupo bio je bolja momčad u dijelu susreta.

– Jako sam zadovoljan kako smo igrali iako smo poraženi, jer smo se više nego dobro suprostavili Dinamu kao najkvalitetnijem hrvatskom klubu. Nismo bili nimalo podređeni, u drugom poluvremenu i bolji ali nažalost nismo uspjeli. Možda nam je malo nedostajalo i sportske sreće. Čestitke Dinamu na dvostrukoj kruni, a posebno zahvaljujem našim navijačima iz Podravine koji su nas bodrili svih 90 minuta i u svlačionicu ispratili dugotrajnim pljeskom. To nam je bila najveća nagrada za igru koju smo prikazali – kazao je nakon utakmice trener naše momčadi Željko Kopić, te istaknuo: – Presjekao nas je drugi i pobjednički pogodak Dinama, jer smo upravo u tom dijelu susreta jako dobro igrali ali tako je to u nogometu. Čestitke i mojim igračima na onome što su pružili i kako su djelovali na osječkom travnjaku – rekao je između ostalog Željko Kopić (Nogometni klub Slaven Belupo/Facebook).

Finale Hrvatskog nogometnog kupa
GNK DINAMO – NK SLAVEN BELUPO 2:1
GNK DINAMO: Ježina, Matel, Sigali, Schindelfeld, Sosa, Antolić, Machado (od 72. Fernandes) Ćorić (od 88. Henriquez), Rog, Sudani (od 72. Hodžić), Pjaca
Trener: Zoran Mamić
NK SLAVEN BELUPO: Rozman, Purić, Musa, Edson, Štiglec, Christensen, Pokrivač, Jambor, Ozobić, Ejupi, Delić(od 69. Križman)
Trener: Željko Kopić
Strijelci: 1:0 – Pjaca (31 – 11 m), 1:1 – Ejupi (61), 2:1 – Rog (76).
Sudac: Ante Vučemilović. Pomoćnici: Dalibor Conjar i Hrvoje Barišić (svi iz Osijeka). Četvrti: Goran Pataki (Đakovo). Dodatni: Tihomir Pejin (Donji Miholjac) i Damir Batinić (Osijek). Delegat: Ivan Duvnjak (Virovitica). Kontrolor: Dušan Kukić (Sisak).
Žuti kartoni: Sosa, Machado (Dinamo), Edson, Ozobić (Slaven Belupo)
Crveni karton: –
OSIJEK – Gradski vrt
Gledatelja: 3.000

zatvori