Utorak, 30. travnja 2024.

ŽIVJETI ZDRAVO Nastavlja se provođenje projekta čiji je cilj poticanje građana na zdraviji način života

U koprivničkim osnovnim školama, ustanovama i udrugama te dječjim vrtićima s područja Koprivničko-križevačke županije nastavlja se s provođenjem projekta ‘Živjeti zdravo’.

Riječ je o programu promocije zdravlja i tjelesne aktivnosti te usvajanja zdravih životnih navika kod djece osnovnoškolskog uzrasta. Projekt je inače dio Nacionalnog programa “Živjeti zdravo”, a osmislili su ga Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo zdravstva.

Dosadašnji rezultati i buduće aktivnosti projekta predstavljeni su jučer u prostoru Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije. Predstavnica Zavoda prof. Maja Lang Morović prezentirala je aktivnosti provedene u Koprivnici u 2018. i 2019. godini.

Čak je 1144 naših sugrađana sudjelovalo u javnozdravstvenoj akciji “Hodanjem do zdravlja” u sklopu koje je prijeđeno 340 kilometara. Više od 3.500 djece i odraslih pridružilo se pak aktivnosti “Volonteri u parku” kojom se obitelji s malom djecom potiče na provođenje slobodnog vremena na otvorenom u parkovima i na dječjim igralištima.

Izvor: koprivnica.hr

Što se tiče budućih projekata, predstavljen je edukativni materijal “Živjeti zdravo u vrtiću” koji govori o usvajanju zdravih navika od najranije dobi s naglaskom na pet pravila za dječje zdravlje:

  • Započni dan doručkom!
  • Svaki dan izađi s prijateljima na igru van!
  • Šarena hrana svakoga dana za zdravlje mališana!
  • Voda ti daje super moć!
  • Dok spavaš, rasteš!

Prezentaciji je u ime Grada Koprivnice prisustvovala zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec rekavši pritom:

– Zaista sam sretna i ponosna da je naš grad najinovativniji i najuspješniji po provedbi različitih programa, igraonica i edukacija u Republici Hrvatskoj. Zahvaljujem od sveg srca svim našim školama, vrtićima, udrugama, gradskim i javnim ustanovama na sudjelovanju u svim aktivnostima koje se provode svih ovih godina.

Dogradonačelnica Samoborec uz to je najavila da će u koprivnički gradski park uskoro stići nova igrala za djecu s teškoćama u razvoju financirana od strane Referentnog centra Ministarstva zdravstva za promicanje zdravlja.

zatvori