Utorak, 30. travnja 2024.

UPOZORENJE IZ CENTRA 112 Budite vrlo oprezni, poledica stvara teškoće i vozačima i pješacima

Zbog niskih temperatura na cestama Koprivničko-križevačke županije stvara se poledica.

Upravo je zato iz koprivničkog Centra 112 stiglo upozorenje: Ceste i nogostupi u cijeloj županiji djelomično su zaleđeni te se bez veće potrebe ne preporučuje kretanje, a ukoliko se prometuje, treba voziti vrlo oprezno.

Iz Operacijsko-komunikacijskog centra Policijske uprave koprivničko-križevačke doznajemo da se na podravsko-prigorskim prometnicama dogodilo već nekoliko slijetanja automobila s kolnika, srećom bez ozbiljnijih posljedica, a zabilježena su i ozljeđivanja građana, čiji je uzrok upravo pad na ledu.

Podsjetimo i da je zbog moguće susnježice i snijega policija najavila zimske uvjete na cestama kojima se zabranjuje promet motornim vozilima koja nemaju propisanu zimsku opremu. U takvim je okolnostima potrebno dodatno provjeriti tehničku ispravnost vozila, prije svega pneumatika, te temeljito očistiti snijeg i led sa svih površina na vozilu.

S obzirom na teške prometne nesreće koje su se proteklih dana dogodile u drugim dijelovima Hrvatske, policija podsjeća vozače da budu maksimalno koncentrirani na promet i poštuju prometne propise te naravno da ne sjedaju za volan ako su konzumirali alkohol. Pješaci i biciklisti moraju se pobrinuti za to da su vidljivi vozačima.

zatvori