Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Koprivničko-križevačkoj županiji stiglo dodatnih 5 milijuna kuna u programu Kreditom do konkurentnosti

Koprivničko-križevačkoj županiji povećan je kreditni potencijal u programu ‘Kreditom do konkurentnosti’ kojim se dodjeljuju krediti mikro, malim i srednjim poduzetnicima. Odlukom Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta Županiji je dodijeljeno dodatnih 5 milijuna kuna.

Slijedom toga, župan Darko Koren potpisao je danas ugovore s predstavnicima pet poslovnih banaka koje su u ovom programu kreditiranja odlučile sniziti gornje kamatne stope, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac:

– Danas ćemo pristupiti prvom dodatku ugovora o načinu provedbe nastavka te mjere do kraja 2019. godine. Zaključit ćemo ugovore s pet poslovnih banaka, dok su dvije poslovne  banke koje ostaju u provedbi zadržale gornje kamatne stope koje su imale i ranije.

Natječaj će biti otvoren u ponedjeljak 25. studenoga, a o prijavama će odlučivati posebno oformljeno županijsko povjerenstvo. Na natječaj se mogu prijaviti obrti, trgovačka društva i profitne ustanove koje ulažu na području Koprivničko-križevačke županije.

Koprivničko-križevački župan Darko Koren je uoči potpisivanja istaknuo kako županija puno ulaže u razvoj privatnog poduzetništva i obrta. Zahvalio je i predstavnicima poslovnih bankama na dosadašnjoj suradnji:

– I kod vas je također prisutna želja da se gospodarskom sektoru da doprinos. Vi ste jedan od neizostavnih faktora uspješnosti svakog gospodarstva i mogu reći da su se model i uloga banaka u značajnoj mjeri promijenili na bolje.

U ime predstavnika banaka okupljenima se obratio Nikola Gomerčić iz Raiffeisen banke, istaknuvši da je bankama drago da mogu doprinijeti razvoju Koprivničko-križevačke županije koja je prepoznata po ulaganju u razvoj poduzetništva.

Župan Koren je najavio da Županija ovdje ne staje već da i sljedeće godine planira nove kreditne planove i linije za sufinanciranje kamata na poduzetničke kredite.

zatvori