Subota, 27. srpnja 2024.

TREĆA HNL SJEVER Tehničar i Križevci žele nastaviti niz, Virovci na gostovanju kod bivšeg trenera

Pred nama su utakmice 13. i pretposljednjeg jesenskog kola Treće HNL Sjever.

Tehničar iz Cvetkovca vratio se na svoj Stari breg te upisao četiri boda iz dvije utakmice. Slijede im još dvije domaće utakmice do kraja polusezone. Ovog vikenda gostovat će im Podravina iz Ludbrega koja je na pretposljednjem mjestu te samo zahvaljujući lošoj formi Đurđevčana nisu posljednji. Tehničar će tražiti samo tri boda i još se približiti vrhu tablice. Ludbrežani se moraju “vaditi” na vrlo teškom terenu što zasigurno neće biti lako. Podsjetimo da je trener Cvetkovčana Velimir Špikić, bivši dugogodišnji trener Podravine te sigurno u detalje poznaje momčad. Tehničar će biti oslabljen neigranjem ponajboljeg igrača, stopera Saše Vukonića.

Utakmicu najavljuje igrač Tehničara Mateo Kocijan:

– Pred nama je nova važna utakmica u koju moramo ući maksimalno koncentrirano i složno. Zasigurno nam je prednost to što igramo na Starom bregu te sam uvjeren da tako možemo po nova tri boda. Nadam se da neće biti previše kiše, da će teren i uvjeti biti koliko-toliko dobri i pogodni za normalnu igru i da će to biti prava poslastica za navijače. Veliki hendikep nam je izostanak Vukonića koji je skupio tri žuta kartona. Preostale su nam dvije utakmice kod kuće te ćemo pokušati dobiti obje i samim time planiramo prezimiti u prve tri ekipe na tablici i istim tempom nastaviti i na proljeće.

Đurđevački Graničar kod kuće dočekuje Radnik Križevce koji je u prošlome kolu pobijedio u Ludbregu s 4:1, no u ovu utakmicu ulazi znatno oslabljen.

Više o stanju u ekipi i očekivanjima, Hrvoje Mladen iz redova Radnika:

– Očekujemo pobjedu i nova tri boda i to ne tajimo. S dosadašnjim učinkom ovoga prvenstva vrlo smo zadovoljni i cilj nam je da s tri boda iz Đurđevca ostanemo u vrhu tablice što je veliki uspjeh za momčad koja je tek došla iz Četvrte lige. Zbog kartona nedostajat će nam Maras, najbolji strijelac Tomislav Borovčak i Pavlic. Znamo da nas čeka tvrda i teška utakmica, ali vjerujemo da smo kvalitetniji od Picoka te vjerujem u našu pobjedu.

Što se tiče stanja u Đurđevcu, sve govori to da nakon poraza u Varaždinu od 9:0 trener Brgles nije imao riječi. Hoće li Picoki konačno uzeti bod/ove vidjet ćemo ove subote.

Podravac iz Virja proteklog je vikenda doživio težak poraz. Kod kuće ih je pobjedio Papuk s 6:1. Već ovoga vikenda gostuju u Virovitici koju vodio bivši trener Virja, Vjekoslav Vučeta. Iskusni stručnjak sigurno zna sve o Virovcima koje čeka težak zadatak. Virovitica je kod kuće vrlo neugodan protivnik, a u slučaju pobjede Podravac će ih preskočiti na ligaškoj tablici.

Derbi kola ovog vikenda igraju prvoplasirana Mladost iz Ždralova i trećeplasirani Varteks. Mladost je prvi puta ove sezone izgubila prošlog vikenda u Svetom Martinu na Muri. Domaći Polet bio je bolji sa 3:1, dok je Varteks “razbio” Graničar s 9:0. Varteks će ovog vikenda pokušati biti prva ekipa koja je ostala ne poražena kod Mladosti na stadionu “Brdo”.

Međimurski okršaj igrat će se u Murskom Središću gdje domaći Rudar ugošćuje Polet iz Svetog Martina na Muri. Polet će biti blagi favorit, no teško je prognozirati ishod ovog susreta jer je Rudar izrazito dobar i “našpanan” domaćin. Poletu je otežavajuća situacija neigranje ponajboljeg igrača Josipa Brezovca.

Bjelovar će imati izrazito težak zadatak jer gostuje u Orahovici. Domaći Papuk u prošlom je kolu slavio u Virju protiv Podravca s čak 6:1 te tako nastavio pozitivan rezultatski niz. Kolo prije nisu poraženi u Cvetkovcu te će na krilima brzonogog Čavića prijetiti Bjelovarcima koji su u prošlom kolu pomalo iznenađujuće kod kuće izgubili od Rudara s 2:1.

Treća HNL Sjever – 13. kolo

Subota, 16. studenoga
13:30
Cvetkovec: Tehničar – Podravina
Virovitica: Virovitica – Podravac Virje
Orahovica: Orahovica – Bjelovar
M. Središće: Rudar – Polet Sv. Martin na Muri
Ždralovi: Mladost – Varteks
Đurđevac: Graničar – Radnik Križevci

TABLICA

1. Mladost 12 +18 29
2. Polet 12 +27 28
3. Varteks 12 +20 24
4. Radnik 12 +4 22
5. Tehničar 12 +4 21
6. Rudar 12 -5 18
7. Bjelovar 12 +4 17
8. Virovitica 12 -12 14
9. Podravac 12 -9 13
10. Orahovica 12 -7 9
11. Podravina 12 -21 6
12. Graničar Đ 12 -23 5

zatvori