Nedjelja, 29. rujna 2024.

TREĆA HNL SJEVER Sabol: Na Starom bregu želimo puni plijen, Knapić: Očekujem od igrača maksimalan pristup

Pred nama je 11. kolo Treće HNL Sjever, posljednje u ovome krugu što znači da je svatko sa svakime po jednom odmjerio snage. U jesenskom dijelu igrat će se, nakon ovoga, još dva kola.

Tehničar iz Cvetkovca konačno će igrati u Cvetkovcu. Nakon što su u deset kola tek tri puta bili domaćini i to u Križevcima vraćaju se na svoj Stari breg. Sigurno je to vijest koja je razveselila sve navijače Tehničara. Ipak je to njihov stadion i od sada će biti favorit u svakoj utakmici, tko god im dolazio. Ovoga vikenda kod Tehničara gostuje posljednja momčad lige, Papuk iz Orahovice. Tehničari su u prošlome kolu slavili u Murskom Središću protiv Rudara s 2:1 te žele i drugu pobjedu u nizu.

Utakmicu je prokomentirao mladi stoper Tehničara i strijelac u prošlome kolu, Dominik Sabol:

– Atmosfera u svlačionici je odlična, odaziv na treninge je jako dobar. Očekujemo pobjedu, znamo da smo u ulozi favorita što tablica govori, ali to moramo pokazati jer znamo da Papuk nije loša momčad i ne zaslužuje dno tablice. Velika prednost nam je igranje na pravom domaćem terenu. Siguran sam da ćemo biti motivirani i puni volje i želje za pobjedom te da ćemo se približiti samome vrhu tablice. Do sada smo imali nešto teže utakmice i puno gostovanja, a u sljedećim kolima želimo maksimalan broj bodova i da zadovoljni odemo na zimsku pauzu.

Nema boljeg poziva za sve navijače Tehničara, subota u 14 sati na Starome bregu, Tehničar i Papuk.

Podravac iz Virja nakon poraza u Ždralovima s 1:0 kod kuće će ugostiti Rudar iz Murskog Središća. Za Virovce, rekli bismo, momčad po mjeri i utakmica u kojoj zasigurno mogu tražiti tri boda. Optimisti mogu biti i nakon utakmice u Ždralovima, dobra igra Virovaca, ali ipak tijesan poraz.

Stanje u svojoj momčadi opisao je i utakmicu najavio trener Podravca Valentin Knapić:

– Subotnjeg protivnika dočekujemo u najslabijem sastavu do sada. Trenutno je povrijeđeno sedam igrača iz prvog sastava. Očekujem od igrača koji će nastupiti maksimalan pristup jer se jedino tako možemo nadati pozitivnom rezultatu. Ujedno, pozivamo sve navijače da nas dođu podržati u što većem broju.

Nadovezuje se i Sanjin Strajnić, stoper Virovaca:

– U zadnja četiri kola jesenskog dijela slijede nam dvije utakmice zaredom kod kuće što moramo iskoristiti. Imamo velikih problema sa igračkim kadrom gdje nam nedostaje podosta igrača zbog ozljeda i kartona (Šklebar, Azenić, Šarlija, Rukelj, Križanović te su upitni Ramaj i Hrženjak). Svaka utakmica nam je važna i ulazimo u svaku utakmicu 100 % motivirani i spremni potući se za bodove, jer jedino s takvim pristupom možemo nešto napraviti. Od prve minute idemo na pobjedu i napravit ćemo sve da bodovi ostanu u Virju te kod kuće nikome ne priznajemo da je favorit.

Đurđevački Graničar od naših predstavnika očekuje zasigurno najteži zadatak: gostovanje u Svetom Martinu na Muri kod Poleta, koji je do sada kod kuće upisao sve pobjede. U prošlome kolu Picoki su kod kuće stradali sa 5:1 od Bjelovarčana. Polet je u velikom naletu nakon nestvarne 7:0 pobjede u Križevcima. Zasigurno težak ispit za Picoke, no ne treba ih prerano otpisati.

Križevački Radnik nakon poraza od 7:0 protiv Poleta smijenio je trenera. Na klupi je Marijana Glavicu zamjenio Siniša Buđa. On će u ovome kolu pokušati razbuditi momčad koju očekuje gostovanje u Varaždinu kod trećeplasiranog Varteksa. Domaći su favoriti, no pobjedom Križevčani preskaču “Krojače”.

Derbi susret igrat će Bjelovar i Mladost Ždralovi. Susjedi uvijek igraju prave poslastice uz puno golova i mnogo uzbuđenja i uzavrele atmosfere. Bjelovarčani na krilima nakon 5:1 pobjede u Đurđevcu pokušat će nanijeti prvi ligaški poraz Mladosti, prvoplasiranoj momčadi lige.

Zadnji susret igraju osmoplasirana Virovitica i desetoplasirana Podravina Ludbreg.

Treća HNL Sjever – 11. kolo

Subota, 2. studenoga
14:00
Virovitica: Virovitica – Podravina
Cvetkovec: Tehničar – Orahovica
Virje: Podravac – Rudar (Mur. Središće)
Bjelovar: Bjelovar – Mladost (Ždralovi)
Sv. Martin na Muri: Polet – Graničar (Đurđevac)
Varaždin: Varteks – Radnik-Križevci

TABLICA

1. Mladost 10 +17 26
2. Polet 10 +23 22
3. Varteks 10 +11 20
4. Radnik K 10 +1 18
5. Bjelovar 10 +8 17
6. Tehničar 10 +3 17
7. Rudar 10 -5 15
8. Virovitica 10 -15 11
9. Podravac 10 -5 10
10. Podravina 10 -14 6
11. Graničar Đ 10 -12 5
12. Orahovica 10 -12 5

Slušaj uživo
zatvori