Nedjelja, 28. travnja 2024.
Home Iz Koprivničko-križevačke županije Hrvatska zajednica županija traži ravnopravno zapošljavanje osoba s invaliditetom

Hrvatska zajednica županija traži ravnopravno zapošljavanje osoba s invaliditetom

0
Hrvatska zajednica županija traži ravnopravno zapošljavanje osoba s invaliditetom
Na inicijativu Koprivničko-križevačke županije, Hrvatska zajednica županija zatražila je izmjenu Pravilnika o poticajima pri zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Naime, Zajednica traži da se ukine članak 1.a kojim su tijela državne uprave, tijela sudbene vlasti, tijela državne vlasti i druga državna tijela, tijela jedinica lokalne i regionalne samouprave izuzeta iz mogućnosti primjene i ostvarivanja poticaja pri zapošljavanju osoba s invaliditetom.

Kao pozitivan primjer navode iskustvo iz naše županije s polaznikom stručnog osposobljavanja za rad bez zasnivanja radnog odnosa, geotehničke struke, koji se obzirom na invaliditet lako uklopio u radnu sredinu Koprivničko-križevačke županije, te navode kako to ne bi bilo ostvarivo u privatnom sektoru zbog specifičnosti struke koja zahtijeva terenski rad i rad na gradilištu.

Hrvatska zajednica županija uvjerena je da bi se ukidanjem ovog članka omogućilo ravnopravno zapošljavanje osoba s invaliditetom.

zatvori