Utorak, 8. listopada 2024.

Martina Mak: Otvorenje Inkubatora kreativnih industrija ne kasni, sa zgradom je sve u redu, a mjesta još ima

Investicija je među zaista rijetkima koje nisu dobile financijske korekcije

Inkubator kreativnih industrija u Kampusu, koprivničko središte poduzetničkog duha u području IT sektora, službeno će biti otvoren za tri tjedna.

Rekla je to Dravi.info direktorica gradske tvrtke Enter Koprivnica, bivšeg Koprivničkog poduzetnika Martina Mak, odgovorivši na naš upit gdje je zapelo s otvorenjem najavljenim za početak listopada:

– Nije nigdje zapelo. Nisam rekla točno prvog listopada, rekli smo oko prvog. Mi smo u tom terminu. 15. listopada je useljavanje poduzetnika koji su se javili na natječaj. Natječaj je otvoren, prostor je potpuno spreman, u tijeku je završno čišćenje i 24. listopada imamo završnu konferenciju i službeno otvorenje. Nadamo se da će nam doći i ministar gospodarstva i ostali ljudi koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta, ali i svi oni za koje smatramo da bi trebali podržati ovaj naš poduzetnički ekosustav.

Martina Mak. Snimio Marko Posavec.

Novi prostor u kojemu će raditi spremno su dočekali i poduzetnici, kaže Martina Mak:

– Poduzetnici koji su spremni, i jedva su čekali da se natječaj otvori, njih 9, već je poslalo zahtjeve za korištenje prostora. Natječaj je trajno otvoren do popunjenja svih ureda. Samostalnih ureda ima 15, znači još šest poduzetnika može u samostalni ured i još 15 u coworking.

Izgradnju Inkubatora kreativnih industrija financirala je Europska unija. Vrijednost je nešto veća od 13 milijuna kuna, pri čemu je važno reći da je riječ o jednoj od doista rijetkih investicija, ukupno njih svega 2%, koje nisu dobile financijske korekcije. To je pokazatelj da u Koprivnici znaju pripremiti i realizirati projekte pa bi sljedeći, kaže direktorica Entera, mogle biti male proizvodne hale, njih četiri ili pet, u kojima bi početnici mogli započeti svoju djelatnost:

– Nadamo se i voljeli bismo se specijalizirati za takozvani food tech, odnosno preradu hrane uz korištenje modernih tehnologija. To je bilo kakva proizvodnja koja stane u prostor od otprilike 40 do 50 kvadrata i koja ne traži ekstremne tehničke uvjete.

Recimo i da su iz Entera opovrgli glasine o tehničkim nedostacima nove zgrade. S tehničke strane sve je u redu, a i tvrtka Hangar 18, bez obzira na poslovne teškoće u koje je zapala, sve je do zadnjeg detalja odradila u skladu s preuzetim obvezama, zaključila je Martina Mak.

Slušaj uživo
zatvori