Utorak, 30. travnja 2024.

FOTO: STREET ART FESTIVAL Uz nove oslikane zidove, krenuo i glazbeni sadržaj

U Koprivnici od ponedjeljka traje Street Art Festival odnosno Festival ulične umjetnosti. Dok su neki murali već dobili svoj konačan oblik, oslikavanju koprivničkih zgrada nekoliko se umjetnika tek mora priključiti.

Crteži na zgradama u koprivničkom Kampusu uskoro će biti dovršeni, a neumorno se radi i kod Dječjeg vrtića Tratinčica i na Trgu kralja Tomislava.

Jedan od umjetnika, Koprivničanac Sinko the Psiho za Dravu.info je otkrio što se krije u njegovoj ideji za mural koji radi:

– Ja sam inače već oslikavao jedan zid na prijašnjem izdanju festivala, kod dvorane srednje škole, a ove godine se malo razlikuje, uveo sam jedan stripovski pristup. Ja inače crtam linijski i koristim samo dvije boje – bijelu i crnu. A ove sam godine uveo i malo crvene za više detalja, da doda možda malo više konfuzije.

Festival ulične umjetnosti, osim umjetničkih djela na brojnim koprivničkim lokacijama, donosi i glazbeni sadržaj. U dvorištu Dječjeg vrtića Tratinčica sinoć je zasvirao Ivan Grobenski. Večeras pak sviraju i pjevaju Koprivničanci Marin i Helena Hraščanec, dok će se publici sutra predstaviti mladi koprivnički sastavi Impressions i Insiders.

Sve će se svirke održati na prostoru koprivničkog Kampusa, a zakazane su za 19 sati.

zatvori