Petak, 26. travnja 2024.

Cure Iz CEntra pripremaju humanitarni koncert u Koprivnici početkom listopada

Povodom 11 godina postojanja, Tamburaški sastav Cure Iz CEntra najavile su humanitarni koncert “Cure Iz CEntra i prijatelji” u ponedjeljak, 7. listopada u Koprivnici. Medijski pokrovitelji koncerta su Radio Drava i portal Drava.info.

Koncert će biti humanitarnog karaktera jer će sav prihod od prodaje ulaznica biti doniran korisnicima udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama s područja Koprivničko-križevačke županije – Latice iz Koprivnice, Maslačak iz Križevaca te Mali princ iz Đurđevca. 

Gosti na koncertu će biti Ivica Pepelko, Rajko Suhodolčan, Kavaliri, TS Zgubidani, Učiteljice i Begini.

Cure iz Centra.

Podsjetimo, ženski tamburaški sastav Cure Iz CEntra djeluje od 2008. godine, a članice je spojila ljubav prema tradiciji i glazbi ovog kraja.

U 11 godina postojanja Cure Iz CEntra mogu se pohvaliti brojnim nastupima diljem Hrvatske, festivalima i nagradama, ali i gostovanjima u brojnim emisijama tamburaške glazbe, kao što su “Lijepom našom”, popularna emisija Osječke televizije “Slavonsko veselje”, a moglo ih se vidjeti i u emisijama IN Magazin i reality showu Farma na Novoj TV, te na Varaždinskoj televiziji, Srce TV-u, FIO Showu i TV-u Superton – Poljoprivredna televizija Požega. Posebno su ponosne na čak pet rasprodanih nastupa u KD Vatroslav Lisinski od kojih su četiri bila prošle godine.

Cure iz CEntra prošle su godine izdale svoj prvi autorski album pod nazivom “Život je jedan”. Rad na autorskim pjesmama najljepša je potvrda truda kojeg je prepoznala i jedna od najvećih izdavačkih kuća u Hrvatskoj – Croatia Records. Album se sastoji od 15 pjesama, među kojima je i pjesma “Jesenje godine” s kojom su nastupile na festivalu Šokačke pisme u Županji.

zatvori