Srijeda, 2. listopada 2024.

Župan Darko Koren obišao Renesansni festival sa saborskim zastupnikom Damirom Felakom i golskim načelnikom Stjepanom Milinkovićem

Renesansni festival koji se u Koprivnici održava po 14. puta u subotu su obišli i koprivničko-križevački župan Darko Koren, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Damir Felak te načelnik Općine Gola Stjepan Milinković.

Manifestaciji posebnu vrijednost daje stotinjak podravskih, hrvatskih i inozemnih obrtnika koji su od zaborava spasili stare zanate, te brojni ugostitelji koji su razvili originalnu renesansnu gastronomsku ponudu, a u sklopu festivala pod pokroviteljstvom Podravke održana je i tradicionalna kraljevska gozba s renesansnim delicijama koje su uzvanicima prezentirali Podravkini promotori kulinarstva.

Župan je domaćinu, gradonačelniku Koprivnice Mišelu Jakšiću čestitao na organizaciji manifestacije istaknuvši zadovoljstvo što kontinentalni turizam i ponuda na prostoru županije postaju sve značajniji na turističkoj karti Hrvatske. Zahvalio je i članici Uprave Podravka Ljiljani Šapini što koprivnička prehrambena kompanija svake godine podržava festival te promovira autohtone gastronomske delicije s područja županije.

(Koprivničko-križevačka županija)

Slušaj uživo
zatvori