Utorak, 1. listopada 2024.

Knjižnica formalizirala suradnju s Goethe Institutom, mališane oduševio Uroš Petrović

Knjižnica i čitaonica “Fran Galović” potpisala je danas Sporazum o suradnji s Goethe-Institutom Kroatien iz Zagreba. Tim je prigodom predstavljena i prva pošiljka multimedijalne građe na njemačkom jeziku koja će uskoro biti dostupna za posudbu djeci i odraslima u koprivničkoj knjižnici.

O detaljima suradnje, koja je danas formalizirana, ali traje već dvadesetak godina, upoznala nas je ravnateljica Knjižnice Dijana Sabolović-Krajina.

Ovim sporazumom formalizirali smo budući način suradnje i osiguravamo djeci i odraslima zaista najnovije knjige i cijelu multimedijalnu građu. Imamo glazbenih medija, društvenih igara, zaista jedno bogatstvo koje na današnji dan i ovakvim predavanjem uz književni susret dobiva jednu novu formu.

Za učenike svih koprivničkih osnovnih škola i Podravskog sunca nakon toga je, u organizaciji Goethe-Instituta, održan književni susret s Urošem Petrovićem, jednim od najpopularnijih srpskih književnika za djecu i mlade.

O radu Knjižnice, kao i formaliziranoj suradnji, riječi hvale imao je i gradski pročelnik za društvene djelatnosti i europske poslove Darko Ledinski koji je završnu riječ ipak prepustio mnogobrojnim mališanima.

Darko: Ova slika koju sad vidimo u knjižnici govori više od tisuću riječi. Djeco, slažete li se da je ovo odlična ustanova i da vam je tu dobro?
Djeca: DAAA!
Darko: Eto, sve smo rekli.

Slušaj uživo
zatvori