Subota, 27. srpnja 2024.

Klub zlatnih darivatelja krvi dobio dva nova člana

Na akciji dobrovoljnog davanja krvi u sjedištu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica u ponedjeljak 18. travnja, prvi dan akcije, prikupljeno je 188 doza krvi, a među darivateljima je bilo i dvoje novih jubilaraca.

Dr. Dragica Kramarić iz Koprivnice krv je dala stoti puta –za žene je to 125 davanja, a time je postala prva žena koja je u našem Društvu postigla ovaj uspjeh. Obitelji dobrovoljnih darivatelja krvi sa 100 i više davanja pridružio se i Branko Djurašević iz Koledinca.

Branko Djurašević. Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.
Branko Djurašević. Izvor: Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica.

Dragica Kramarić rođena je 30. rujna 1956. godine i od svoje rane mladosti redoviti je dobrovoljni davatelj krvi. Dugogodišnja je aktivistica i članica Crvenog križa, po zvanju liječnica – kardiologinja, zaposlena u Općoj bolnici “Dr. Tomislav Bardek” u Koprivnici, animator među kolegama i mladima za dobrovoljno davanje krvi. Kao liječnica svojim primjerom potvrđuje da svaka zdrava osoba sa navršenih 18 godina može biti dobrovoljni davatelj krvi, a sam čin davanja ne šteti zdravlju.

Branko Djurašević rođen je 11. travnja 1956. godine u Belanovom Selu. Prvi je puta dao krv 1975. godine u vojsci. Od tada redoviti je davatelj krvi u Šumariji Sokolovac gdje je prije radio, a sada na akcijama koje organizira Općinsko društvo Crvenog križa Rasinja ili Gradsko društvo Crvenog križa u Koprivnici.

zatvori