Nedjelja, 29. rujna 2024.

Vozačima za vikend dodijeljene paprene kazne, sve veće od 10 tisuća kuna

Suci Prekršajnih odjela na Općinskim sudovima imali su dosta posla ovog vikenda, kako doznajemo od koprivničke policije.

38-godišnji je vozač doveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Koprivnici u petak gdje mu je izrečena novčana kazna od 10.500 kuna kao i zabrana upravljanja vozilima B kategorije na dva mjeseca.

On je u četvrtak oko 19:20 sati u Koprivnici zatečen kako upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,66 promila alkohola u krvi.

Sudac Prekršajnog odjela u Đurđevcu je u subotu pak izrekao kaznu dvojici vozača koji su po Koprivnici vozili pod utjecajem alkohola.

Jedan od njih je 32-godišnji vozač koji je u petak oko 23:25 sati u Koprivnici upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,89 promila. Kažnjen je novčanom kaznom od 15.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije šest mjeseci.

Drugi je pak 22-godišnji vozač koji je u noći s petka na subotu oko 3:40 sati u Koprivnici u Kolodvorskoj ulici upravljao osobnim automobilom te nije postupio po znacima policijskih službenika već je bez zaustavljanja, ubrzavajući nastavio kretanje prema parkiralištu, gdje je ostavio auto te pješice pokušao pobjeći.

Vozač je bio pod utjecajem alkohola od 1,86 promila. Kažnjen je novčanom kaznom od 12.000 kuna i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije četiri mjeseca.

Slušaj uživo
zatvori