Nedjelja, 29. rujna 2024.

U tijeku je opsežna rekonstrukcija montažne zgrade koprivničkog Dječjeg vrtića Loptica

Grad Koprivnica je u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom Sjever osigurao opsežnu rekonstrukciju montažne zgrade Dječjeg vrtića Loptica u Koprivnici.

Rekonstrukcija se odvija kroz projekt Public pROcureMent of INnovation boosting greEN growTh in MED area (PROMINENT MED) koji se provodi ovih dana u sklopu programa Interreg Mediterranean, a koji je sufinanciran kroz Europski fond za regionalni razvoj.

Na zgradi vrtića provodi se osam mjera rekonstrukcije: sanacija svih instalacija vodovoda i odvodnje te svih sanitarnih čvorova, ugradnja energetski učinkovite fasade, stolarije i toplinska izolacija stropa, ugradnja prozirnih elemenata u nadstrešnice terasa s ciljem povećanja dnevnog svjetla u dnevnim boravcima djece, ugradnja didaktičkih sredstava na rekonstruiranu fasadu zgrade, sanacija unutarnjih pregradnih zidova koji su oštećeni zbog utjecaja vlage, zamjena podova u dnevnim boravcima djece i hodniku, rekonstrukcija postojeće kotlovnice i proizvodnje potrošne tople vode i ugradnja ventilacije u dnevne boravke djece (rekuperacije).

Projektirane i izvedene mjere će značajno poboljšati energetsku učinkovitost, funkcionalnost instalacija, kvalitetu uvjeta za boravak, igru i učenje djece te produljiti vijek trajanja zgrade.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 2.212.164,00 kn bez PDV-a, a s PDV-om iznosi 2.765.205,00. Grad Koprivnica u projektu sudjeluje s 46% vlastitih sredstava, a 54% sredstava je osigurano iz projekta Prominent MED.

Rok izvođenja radova je 31. kolovoza 2019. godine, nakon čega će vrtić biti spreman početi s radom.

Izvor: koprivnica.hr
Izvor: koprivnica.hr
Izvor: koprivnica.hr
Slušaj uživo
zatvori