Nedjelja, 29. rujna 2024.

REZULTAT SASTANKA KOREN-ŠKORIĆ: Radovi na projektu brze ceste nastavljaju se na proljeće, priprema se i koprivnička obilaznica

Radovi na realizaciji projekata prometne infrastrukture u Koprivničko-križevačkoj županiji bili su glavna tema današnjeg radnog sastanka održanog u Županijskoj upravi.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i njegov domaćin župan Darko Koren te njihovi suradnici, ali i ovdašnji saborski zastupnici i predstavnici gradova razgovarali su prvenstveno o izgradnji brze ceste koja bi napokon trebala povezati Križevce i Koprivnicu.

Župan Darko Koren nakon sastanka je izrazio zadovoljstvo jer su danas analizirali u kojoj su fazi planovi za podravsko-prigorske projekte, definirani još tijekom lanjskog posjeta ministra prometa Olega Butkovića našoj županiji.

Snimio Krešo Puklavec

– Naravno da smo razmotrili sve ono bitno za ove projekte, posebice temu svih tema ove županije, a to je nastavak izgradnje brze ceste od Križevaca do Koprivnice i naravno dalje.

Prvi čovjek Hrvatskih cesta Škorić rekao je da u Hrvatskim cestama čine sve što mogu kako bi se projekti u našem kraju što prije realizirali:

Snimio Krešo Puklavec

– Dotaknuli smo se i projekta svih projekata za Koprivničko-križevačku županiju. To je državna cesta D10, ali i projekt državne ceste D2, odnosno obilaznica buduće podravske brze ceste.

Odgovorni su na sastanku u Koprivnici danas jasno istaknuli i rokove za realizaciju pojedinih kontrolnih točaka u realizaciji tih projekata.

– Što se tiče državne ceste D10 mogu reći da je ishođena lokacijska dozvola za dionicu od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog. Danas smo za realan početak radova utvrdili proljeće iduće godine. Dakle, taj projekt – koji je od ključne važnosti kad govorimo o cestovnom prometu u ovoj županiji, kreće sljedeće godine – rekao je Škorić.

Dobre vijesti stižu i za Koprivnicu. Škorić je najavio početak izrade dokumentacije za koprivničku zaobilaznicu:

– Vrlo brzo, već negdje tijekom rujna ili početkom listopada, počet ćemo izrađivati studijsku i projektnu dokumentaciju za zaobilaznicu Koprivnica, dakle D2. Cilj nam je povećati sigurnost prometa na toj državnoj cesti s obzirom na veliko povećanje tranzitnog prometa. Smatramo da je u ovom trenutku ključno izmještanje tog prometa iz naselja kako bi svi stanovnici i sudionici u prometu kroz staru trasu dobili normalne uvjete za život u tim naseljima. Trenutno je izraženo povećan tranzitni promet koji bitno narušava sigurnost prometa.

Jutros je u Nemčićevoj bilo riječi i o projektima koji su, premda financijski manjeg obima, značajni za lokalne sredine, poput rješavanja prometnih problema u ovdašnjim općinama kroz koje prolaze ceste državnog ranga.

Škorić je ključnim rezultatom današnjeg sastanka istaknuo razumijevanje između Hrvatskih cesta s jedne i Županije te jedinica lokalne samouprave s druge strane, te postignut nivo suglasnosti za realizaciju i terminske planove projekata.

Snimio Krešo Puklavec
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Slušaj uživo
zatvori