Petak, 4. listopada 2024.

Ravnatelj bolnice Mato Devčić: Angažirali smo vanjske suradnike urologe, svi pacijenti bit će zbrinuti

Premda je odlaskom dr. Dubravka Mišića u Švedsku koprivnička Opća bolnica ‘Dr. Tomislav Bardek’ ostala bez jedinog urologa, svi pacijenti bit će zbrinuti.

Rekao je to novinarima ravnatelj koprivničke bolnice dr. Mato Devčić pojasnivši da je angažirao trojicu urologa koji će honorarno raditi u Koprivnici:

– Angažirao sam trojicu vanjskih suradnika urologa: dvojicu iz Opće bolnice Varaždin i jednog iz Kliničke bolnice Dubrava. Oni će nastaviti pružati uslugu urologije, pa će naši pacijenti sve svoje potrebe i nadalje moći riješiti u Općoj bolnici u Koprivnici, vjerujem jednako kvalitetno kao i do sada.

Snimila Sandra Levak-Miklošić.

Svi će pacijenti biti informirani o raspoloživom terminu rada urološke ambulante, kaže ravnatelj Devčić:

– Vjerujem da će dinamika liste biti zadovoljavajuća. U ovom času radi se o minimalno tri termina tjedno pa će pacijenti biti zbrinjavani. Daljnje zbrinjavanje pacijenata te eventualne operacije dogovarat će angažirani liječnici.

Urološka ambulanta, kaže dr. Devčić, ni do sada nije radila svakog dana pa će i nadalje njen rad biti organiziran u skladu s mogućnostima liječnika i potrebama pacijenata:

– Ambulanta će sigurno raditi u dostatnom opsegu. Lista čekanja se neće povećavati. Radimo na tome da dodatno angažiramo vanjske suradnike urologe. A pacijenti koji trebaju operacijske zahvate bit će zbrinuti na odgovarajući način.

Vrijednost honorara za vanjske suradnike definiralo je Upravno vijeće bolnice i ta je odluka objavljena na internetskoj stranici bolnice. A premda je, financijski gledajući, isplativije angažirati vanjske suradnike nego imati zaposlenog specijalista, u Upravi koprivničke bolnice nimalo ne dvoje što je prioritet, kaže dr. Devčić:

– Skuplje je imati svoju osobu. Međutim, moramo početi razumijevati da javno zdravstvo jest mjesto kojim kola novac, no moramo voditi računa o tome da je prioritet zbrinjavanje pacijenata. Najveći kapital u zdravstvu je stalno zaposlena osoba. Imati stalno zaposlenog specijalista je faktor sigurnosti koji nema cijenu, neprocjenjiv je za našu ustanovu jer nam omogućava kontinuirano i kvalitetno pružanje usluge.

Dodajmo još da će honorarni urolozi zbrinjavati pacijente u koprivničkoj bolnici sve do 2021. kada se sa specijalizacije vraća prvi od dvojice urologa. Povratak drugog trebao bi uslijediti godinu dana kasnije, najavio je ravnatelj Devčić.

Slušaj uživo
zatvori