Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

TRANSFERI Sloga dovela dva pojačanja za ekspresni povratak u Prvu ligu, Torčec gradi ekipu za viši rang

Nogometni klubovi iz županijskih nogometnih liga marljivo rade na pojačanjima kako bi uoči početka priprema za prvenstvene sezone riješili pitanje igračkog kadra.

Sloga iz Koprivničkog Ivanca je nakon 20 godina ispala iz Prve županijske nogometne lige, ali sudeći prema informacijama iz kluba mogli bi se ekspresno vratiti u prvoligaško društvo.

Predsjednik Sloge Branko Slatina potvrdio nam je kako su klub pojačali Mario Rac i Borivoj Kovač, dva nogometaša bogatog igračkog iskustva. Rac je minulu sezonu odradio u drugoligašu Panoniji iz Peteranca s kojom je osvojio drugo mjesto koje Peterančane vodi u Prvu ŽNL, a svojedobno je igrao u Tomislavu iz Drnja. U minuloj sezoni Druge županijske nogometne lige prometnuo se u najvažniju kariku Panonije, a zabio je 15 prvenstvenih pogodaka. S druge strane, Borivoj Kovač dolazi iz Tomislava iz Drnja s kojim je osvojio naslov prvaka Prve županijske nogometne lige u sezoni 2018./19.

Iako se pričalo kako će za Slogu potpisati i Alen Milek te Siniša Bartolović, Slatina je potvrdio kako njihovi transferi nisu realizirani i dvojac će ostati u Tehničaru iz Cvetkovca.

Drugoligaš Podravec iz Torčeca minulu sezonu Druge ŽNL zaključio je na razočaravajućem 12. mjestu i u novu sezonu žele ući kao jedni od pretendenata za naslov prvaka i ulazak u viši rang. Za sada je u klub sigurno stigao mladi vratar Lovro Mujić koji dolazi iz Starigrada, a pred finišom su i transferi Milana Manojlovića, Nikole Premca i Alena Kestelija. Sva trojica spomenutih igrača aktualni su članovi Tomislava iz Drnja, Manojlović je u protekloj sezoni bio jedan od ponajboljih igrača svoje momčad, Premec je kao kapetan podigao pehar pobjednika Prve ŽNL, a Kesteli je nogometaš bogatog igračkog iskustva.

zatvori