Utorak, 30. travnja 2024.

MILIJUN KORAKA ZA ONE KOJI NE MOGU Mario Carek hodat će 40 dana za novi dom koprivničke Udruge Latice

Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice i alpinist Mario Carek zajedno su kreirali hvalevrijedan humanitarni projekt pod nazivom ‘Milijun koraka’.

Zašto baš “Milijun koraka”? Zato što će Mario Carek u 40 dana hodanja rutom Via Adriatica pokušati uz milijun koraka prikupiti milijun kuna za novi prostor i dom Udruge Latice iz Koprivnice.

Podsjetimo, Udruga je u lipnju prošle godine i službeno postala korisnik zgrade u sklopu koprivničkog Kampusa. Međutim, za opremanje prostora koji im bi značajno pomogao u kvalitetnijoj provedbi rehabilitacijskih programa i projekata, ali i omogućio pokretanje novih socijalnih usluga, potrebno je još novca.

Izvor: koprivnica.hr

U cijelu se priču odlučio uključiti hrabri Mario koji više od svega voli prirodu i izazove te snagom tijela, uma i neslomljivim duhom nesebično želi pomoći onima kojima su ljepote koje će vidjeti prelaskom Via Adriatice nedostupne.

Njegov je plan u 40 ili čak i manje dana proći 1100 kilometara od Pule do Dubrovnika.

– Sve je došlo spontano, nakon što je otvorena prva dugometražna ruta Via Adriatica, pa rekoh, zašto ne bi bila humanitarnog karaktera te sam se tako povezao s Laticama i krenuli smo u realizaciju projekta – rekao je Mario Carek na današnjem predstavljanju projekta.

Izvor: koprivnica.hr

Via Adriatica Trail prva je hrvatska long distance staza koja spaja prirodne i kulturne specifičnosti jadranskog podneblja. Mario će tako proći kroz 53 općine, preko devet rijeka i oko 100 vrhova, a vjeruje da će na svom dugom putu imati i pratitelje.

– Javilo mi se dosta prijatelja, pogotovo članova koprivničkog HPD-a Bilo, tako da vjerujem da ću na određenim dijelovima imati pratnju.

Izvor: koprivnica.hr

Na današnjem predstavljanju projekta prisutnima se obratila i predsjednica Udruge Latica Nevenka Fuchs koja je, između ostaloga, objasnila što će sve učiniti s prikupljenim novcem:

– Ovo je naš budući prostor u kojem ćemo pružiti sve one socijalne usluge koje smo obećali našim klincima i koje su stvarno neophodne. Trenutno imamo više od 80 članova za koje provodimo socijalne usluge. Ovaj prostor će jednog dana odsijavati s veseljem i radošću.

Izvor: koprivnica.hr

Svi zainteresirani mogu preko stranice milijunkoraka.org donirati Udruzi željeni iznos i tako sudjelovati u ovoj humanitarnoj akciji. Na stranici su dostupne i sve ostale informacije u vezi ovog projekta pa će u svakom trenutku zainteresirani moći pogledati gdje se Mario trenutno nalazi.

Dodajmo još da su ciljevi ovog projekta, osim prikupljanja sredstava za uređenje prostora udruge Latice, i podizanje svjesnosti o problemima osoba s intelektualnim teškoćama, razvijanje svjesnosti o ljepotama Hrvatske, ali i pokazati kako ovaj projekt s internacionalnim potencijalom, baš kao i ljudska dobrota, ne poznaje ograničenja.

zatvori