Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Policija u velikoj akciji na Šoderici uhvatila više osoba s raznim drogama

Policija je tijekom vikenda već tradicionalno ‘pročešljala’ područje jezera Šoderica u potrazi za drogama. Nedozvoljene supstance pronađene su kod šest muških osoba.

Dvojici se na teret stavljaju kaznena djela omogućavanja trošenja droga te neovlaštena proizvodnja i promet drogama, dok su četvorica zaradila prekršajne prijave zbog neovlaštenog posjedovanja droge.

Policija sumnja kako je 45-godišnjak s područja Zagrebačke županije tijekom vikenda na Šoderici davao na uživanje drogu drugim osobama. Oduzeto mu je 2,35 grama marihuane, 9,56 grama amfetamina i jedna tableta ecstasyja te je protiv njega podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Kazneno je prijavljen i 27-godišnjak iz Virovitičko-podravske županije koji je u nedjelju oko jedan sat iza ponoći zatečen s drogom koju je namjeravao prodavati, te ju je davao na uživanje drugim osobama. Policija mu je oduzela oko 48 grama marihuane, 0,6 grama amfetamina i 0,9 grama ecstasyja.

Preostala četvorica prekršajno su prijavljena zbog neovlaštenog posjedovanja droge. Malo prije ponoći sa subote na nedjelju policija je u nadzoru prometa u Đelekovcu uhvatila 38-godišnjaka s 9,2 grama marihuane, a ubrzo potom i 27-godišnjaka koji je imao 1,6 grama marihuane i 3,5 grama mješavine marihuane i duhana.

Iste noći na Šoderici je zatečen i 26-godišnjak s 0,9 grama mješavine marihuane i duhana, a prije svitanja i 19-godišnjak s 1,7 grama iste mješavine.

Droga im je svima oduzeta i slijedi im prekršajni postupak.

zatvori