Petak, 11. listopada 2024.

SAZVANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA Predsjednik Ivan Pal: Financije Grada Koprivnice su stabilne, sigurne i kreću se u dobrom pravcu

Koprivnički gradski vijećnici pozvani su na 17. sjednicu aktualnog saziva. Bit će održana u utorak poslijepodne.

Na dnevnom redu je 30 točaka od kojih najvažnijima predsjednik Vijeća, HSS-ov Ivan Pal drži rebalans ovogodišnjeg proračuna i izvještaj o lanjskom izvršenju. Upravo to izvršenje, kaže Pal, je prema službenim pokazateljima u redu:

– Mi smo prošle godine bili u plusu, to će biti jasno vidljivo na sjednici Gradskog vijeća. Grad je ostvario plus veći od 8 milijuna, no cijelim su iznosom sanirani manjkovi preneseni iz prijašnjih godina. I još smo uvijek u nekom manjku koji će biti saniran do kraja našeg četverogodišnjeg mandata.

Kad je pak u pitanju rebalans proračuna, on će s planiranih 208.551.233 biti povećan na 219.634.990 kn. Predsjednik Pal naveo je najvažnije stavke:

Ivan Pal. Snimio Marko Posavec.

– Samim rebalansom u tehničkom smislu mi ćemo povećati otplatu kredita sa 17,7 na 25,7 mil kn. To je ključna stvar! Riječ je o kratkoročnim kreditima iz ove i prošle godine za predfinanciranje EU projekata. S obzirom da nam se ti projekti dobro odvijaju, mogli smo to matematički tako odraditi.

Ostale su stavke u rebalansu uglavnom tehničke prirode, kaže Pal:

– Jedina i najveća stavka je promjena u strukturi EU fondova. Tu će biti otprilike milijun kuna manje nego što smo u proračunu predvidjeli. Naime, neke su stavke još lani, ali nakon donošenja proračuna plaćene iz EU fondova. Mi smo te račune platili pa ćemo toliko imati manje na toj stavci.

Sve u svemu, predsjednik Gradskog vijeća zadovoljan je jer se iz financijskih dokumenata vidi da se realizira postavljeni cilj svođenja gradskog deficita na nulu do kraja mandata:

– Financije Grada Koprivnice su stabilne, sigurne i kreću se u dobrom pravcu.

Prema procjeni predsjednika Gradskog vijeća više od dvije trećine točaka dnevnog reda je tehničke prirode. Za dodati je i da je u dnevni red uvršten set od šest točaka usmjerenih na poticanje poduzetničke klime, koje je predložio Mrežin vijećnik Ivica Suvalj.

Slušaj uživo
zatvori