Četvrtak, 10. listopada 2024.

FOTO Hrvačice i hrvači Podravke osvojili pet medalja na jakom međunarodnom turniru u Puli

Hrvači i hrvačice Podravke proteklog su vikenda nastupili na drugom izdanju Međunarodnog hrvačkog turnira ‘Arena OPEN’ koji se održao je u Puli u organizaciji hrvačkog kluba Istarski borac. Na ovogodišnjem turniru nastupilo je 240 hrvačica i hrvača iz 33 kluba te osam zemalja, među kojima su bili predstavnici iz Grčke, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Italije, Češke i Hrvatske.

Ekipa Podravke u Pulu je otputovala sastavljena od pet hrvačica i dva hrvača koje su vodili treneri Ivan Lončarić i Vedran Blažeković.

Sjajnu formu i na ovom turniru prikazala je Lana Nogić, koja je s ovim turnirom spojila dva uzastopna natjecanja na najvišem postolju. Prošloga tjedna bila je prva na Međunarodnom turniru ‘Herkul OPEN’, a isti rezultat ostvarila je i u Puli i to u kategoriji do 54 kilograma kod djevojčica rođenih 2005. do 2008. godine. Lana je othrvala četiri borbe prilikom čega je ostvarila i četiri pobjede, jednu tehničkom superiornošću, jednu tušem dok je dvije pobjede ostvarila na bodove. U prvom kolu bila je bolja od Luce Bjažić iz Šibenika rezultatom 16:6, u drugoj borbi pobijedila je reprezentativku Hrvatske Veroniku Vilk na bodove 4:2, dok je u trećoj borbi tušem pobijedila Ines Šimunović iz Klinča Sela. U najnapetijoj borbi, Lana je na bodove 6:3 pobijedila reprezentativku Hrvatske Teutu Bišćan.

Srebrnu medalju u kategoriji do 28 kilograma kod mlađih djevojčica rođenih od 2009. do 2011. godine osvojila je Lara Blažeković. Ona je u kategoriji ostvarila tri pobjede i jedan poraz. U prvoj borbi pobijedila je Ivu Krizmanić Rupchich iz Sesvetskog Kraljevca tehničkom superiornošću i rezultatom 10:0. U drugoj borbi uslijedila je pobjeda tušem protiv Dore Karakaš također iz Sesvetskog Kraljevca, dok je u polufinalu istim rezultatom odnosno tehničkom superiornošću bila bolja od Ive Šimunović. Finalna i najnapetija borba bila je protiv Mie Kovač, reprezentativke Hrvatske, odnosno hrvačice iz hrvačkog Kluba Zagreb. Nakon početnog vodstva od 2:0 i kratke dominacije, u drugoj minuti borba se prelomila na ruku Kovač koja je preokrenula rezultat na 2:6 i po završetku runde pobijedila tušem.

Foto: Hrvački klub Podravka

Za napomenut je da je ovaj turnir ujedno bio i prvi nastup za žensku Hrvatsku reprezentaciju za hrvačice Podravke, Lanu Nogić i Laru Blažeković. Dobri ovosezonski nastupi i sjajni rezultati bili su dovoljan razlog Senadu Mujagiću, treneru ženske reprezentacije Hrvatske da ih pozove na prvi reprezentativni nastup.

Kod mlađih djevojčica za Podravku nastupila je i Korina Rogić koja je nastupila u kategoriji do 33 kilograma. Korina je s dvije pojede tušem i jednom izgubljenom borbom također tušem došla do medalje brončanog sjaja. Korina je pobijedila Reu Zubčić iz Donjeg Miholjca i Petru Skrobić, reprezentativku Hrvatske, dok je izgubila od Lane Pezić, koja je bila pod zastavom Hrvatske.

Brončanu medalju osvojila je i Rajna Tot kod djevojčica rođenih od 2005. do 2008. godišta u kategoriji do 42 kilograma. U prvom kolu bila je bolja na bodove 7:6 protiv klupske hrvačice Jelene Mijatović, drugu i treću borbu izgubila je od predstavnice iz Srbije Jane Petrović i Laure Bogatić iz FAMI, dok je u četvrtoj tušem pobijedila Laru Vižintin iz Poreča. Dvije pobjede i dva poraza Rajni su u kategoriji bile dovoljne za treće mjesto.

U istoj težinskoj kategoriji Jelena Mijatović na kraju morala se zadovoljiti četvrtim mjestom. Pobijedila je Laru Vižintin iz FAMI-ja, dok je na bodove izgubila od Rajne Tot te tušem od Laure Bogatić i Jane Petrović.

Sjajno je othrvao i Alen Nogić kod uzrasta kadeta do 71 kilogram u kojoj je osvojio brončanu medalju. Alen je u prvom kolu tehničkom superiornošću bio bolji od Grka Dimitriusa Dimoua rezultatom 9:0, u drugoj borbi izgubio je na bodove od Kristijana Bošnjaka iz Zagreba, dok je kroz repasaž ostvario još dvije pobjede i to nad Ismetom Agićem iz Sarajeva te je u borbi za treće mjesto ostvario pobjedu tušem protiv predstavnika iz Venecije, Lucea Fawara.

Nažalost, bez plasmana ovaj puta ostao je Ivan Adžaga u kategoriji dječaka rođenih 2004. i 2005. godine u kategoriji do 61 kilogram. On je prvu borbu protiv Valentina Vidovića iz HK Petrinje nesretno izgubio, da bi već u sljedećem kolu Vidović zbog ozljede morao predati. Tom predajom Ivanu je bilo onemogućeno da eventualno kroz repasaž borbe dođe do plasmana.

Foto: Hrvački klub Podravka
Slušaj uživo
zatvori