Nedjelja, 29. rujna 2024.

KOPRIVNIČKO LENIŠĆE Slijedi rješavanje komunalnih problema s kojima se stanovnici svakodnevno suočavaju

S kojim problemima se stanovnici koprivničkog Lenišća svakodnevno suočavaju izvijestili  su najodgovornije iz Gradske uprave predsjednik i članica Mjesnog odbora Mladen Fajdetić i Barbara Seleš. Naime, gradonačelnik Mišel Jakšić i pročelnik za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić u sklopu obilaska gradskih kvartova upoznali su se i sa stanjem na Lenišću. Tamo su upozoreni uglavnom na komunalne probleme.

Kako je objavljeno na gradskoj web stranici, jedan od njih je oštećenje dijela pločnika uz zgradu Policijske uprave koprivničko-križevačke i Doma za starije i nemoćne. Dogovoreno je da će u skorije vrijeme početi zamjena i popravak oštećenih kamenih kocki i keramičkih pločica koje su devastirane uslijed višegodišnjih nepovoljnih vremenskih utjecaja.

Također je dogovoreno da će nakon provedene javne nabave biti postavljene nove klupe, a i povećat će broj koševa za otpad uz pješačku stazu koja povezuje trgove Eugena Kumičića i Zlate Bartl. Uredit će i igrala i okoliš dječjeg igrališta iza Pošte.

Kad je pak riječ o nedovršenoj pješačko-biciklističkoj stazi u Ulici Mije Šimeka, njen završetak još će malo pričekati. Naime, kako je pojasnio pročelnik Golubić, trenutno je prioritet riješiti probleme u Ulici kneza Domagoja. Tamo je od otvaranja dječjeg vrtića pojačan intenzitet prometa motornim vozilima te postoji manjak parkirališnih mjesta. Stoga u Gradskoj upravi planiraju izgraditi pješačko-biciklističku stazu. Tek potom, a u planu je za iduću godinu, slijedi daljnje spajanje staze na Ulicu Mije Šimeka, čime bi u potpunosti završilo njeno uređenje.

Predstavnici Lenišća gradonačelnika su izvijestili i da se u njihovom kvartu, poglavito oko poslovnog centra, u posljednje vrijeme učestalo i masovno okupljaju građani romske nacionalne manjine. Nerijetko prekapaju po kontejnerima za smeće i iza sebe ostavljaju nered.

U Gradskoj upravi upoznati su s tim problemom. Štoviše, kako doznajemo, djelatnici Komunalca čak i dva puta dnevno interveniraju kako bi sanirali nered u tom dijelu grada. U planu su i konkretnije akcije kako bi se spriječile uočene devastacije prostora.

Slušaj uživo
zatvori