Četvrtak, 10. listopada 2024.

FOTO Nogometašice ŽNK Koprivnice sezonu završile na drugom mjestu, predsjednica Notersberg: Sljedeće sezone pucamo na Prvu ligu

Nogometašice Koprivnice jučer su na stadionu NK Osvita iz Đelekovca trebale odigrati posljednji prvenstveni protiv ŽNK Odre, ali gošće iz Zagreba nisu stigle na utakmicu pa su tri boda automatski pripisana koprivničkim nogometašicama koje su tako sezonu završile na drugom mjestu Druge hrvatske nogometne lige za žene.

Iako se utakmica s Odrom nije odigrala, trener ŽNK Koprivnice Mario Gregurina nije želio da termin propadne pa je svoje nogometašice podijelio u dvije ekipe koje su odigrale trening utakmicu.

– Moramo biti jako ponosni na drugo mjesto, ali naravno da ostaje žal što nismo osvojile ligu. Meni je kao predsjednici kluba velika želja bila da zajedno s djevojkama podignem taj pehar. Međutim, da smo i osvojili prvo mjesto ne bi ulazili u viši rang zbog toga što još nemamo sve uvjete koje prvoligaški klub treba imati. Iako nam je klub sređen od igračica do stručnog stožera, nedostaje nam sponzor koji bi nas mogao financijski ispratiti za ulazak u Prvu ligu. Velike zasluge za drugo mjesto moram pripisati treneru Gregurini koji je s nama u relativno kratkom periodu napravio velike promjene u samoj igri kluba – rekla je Nikolina Notersberg, predsjednica ŽNK Koprivnica.

Kako kaže sama predsjednica Notersberg, sljedeće sezone klubu je glavni cilj ulazak u Prvu ligu.

– Sljedeće sezone glavni cilj nam je izboriti Prvu hrvatsku nogometnu ligu za žene, a uvjerena sam da ćemo to i uspjeti. Imamo jako dobru organiziran klub koji nakon pet godina postojanja zaista dobro funkcionira. Nadam se da će nam u narednih godinu dana pristupiti što više mladih igračica koje će biti okosnica ekipe, a posebno me veseli to što će NK Miklinovec urediti klupske prostorije pa se više za treninge nećemo morati spremati u trenutnim kontejnerima – zaključila je Notersberg.

Slušaj uživo
zatvori