Subota, 27. travnja 2024.
Home Prognoza vremena Prognoza vremena za petak, 31. svibnja

Prognoza vremena za petak, 31. svibnja

0
Prognoza vremena za petak, 31. svibnja
Snimio Marko Posavec.
Ilustracija / snimio Marko Posavec.

Promjenjivo oblačno, poslijepodne s mogućim sunčanim razdobljima. Ponegdje može biti i pljuskova, možda praćenih i grmljavinom, uglavnom potkraj dana ili u noći na subotu. Puhat će uglavnom slab sjeverni vjetar, a najvišu dnevnu temperaturu očekujemo oko 18 do 20 stupnjeva.

U subotu će biti djelomično do pretežno sunčano, ali prema kraju dana sve oblačnije i nestabilno. Navečer su opet mogući pljuskovi, a uz njih i grmljavina. Puhat će većinom umjeren sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura oko 12, najviša dnevna oko 23 stupnja.

Nedjelja će nastaviti u istom promjenjivom tonu s izmjenom sunca i oblaka te mogućih pljuskova s grmljavinom. Puhat će slab sjeveroistočni vjetar i bit će toplo kao i u subotu ili malo više.

Prvi dio sljedećeg tjedna bit će topliji, ali vjerojatno uz dosta sparine zbog visoke vlage i čestih pljuskova – kao u tropima. U svakom slučaju hladnoća se neko vrijeme neće vratiti, no na stabilno vrijeme čini se da ćemo ipak još malo pričekati.


Napomena: ovo je neslužbena prognoza i koristite ju na vlastitu odgovornost. Službenu prognozu možete u svakom trenutku pronaći na internetskim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.

zatvori