Petak, 11. listopada 2024.

TULUM IZVRSNOSTI Grad Koprivnica i ove godine nagrađuje izvrsne učenike. Ima i novosti

Grad Koprivnica i ove će godine nagraditi izvrsne učenike i njihove mentore. Za sve njih organizira Tulum izvrsnosti tijekom kojega će uz prigodni program predstavnici Grada najboljima uručiti prigodne nagrade i tako im zahvaliti na radu, trudu i postignutim rezultatima.

Ovogodišnji Tulum izvrsnosti bit će održan 12. lipnja u Domu mladih. Rekla je to za Radio Dravu koprivnička pročelnica za društvene djelatnosti Ana Mlinarić:

– Intencija nam je nagraditi izvrsnu djecu i njihove izvrsne mentore. Izvrsni su u pravilu učenici: odlučili smo da ćemo nagraditi učenike koji su osvojili prvo, drugo i treće mjesto na državnim i međunarodnim natjecanjima, te prvo mjesto na županijskim natjecanjima odnosno smotrama i natjecanjima iz vremenika Agencije za odgoj i obrazovanje, Agencije za strukovno obrazovanje i Hrvatskog saveza za sport.

Na koprivničkom Tulumu izvrsnosti ove će godine biti nagrađeno 453-oje učenika i njihovih mentora, a ove će godine nagrade dobiti i ravnatelji škola. No novosti ima još, kaže pročelnica Mlinarić istaknuvši da su ove godine uveli i dodatnu kategoriju nagrađivanja:

– Posebno ćemo nagraditi poklon-bonom od 400 kuna učenike koje smo detektirali zahvaljujući ravnateljima škola. Riječ je o devet učenika koji su postigli iznimne rezultate i bili su na natjecanjima znanja iz nekoliko predmeta. Njih ćemo posebno predstaviti na Tulumu izvrsnosti 12. lipnja u Domu mladih.

Najbolji učenici koprivničkih škola dobit će poklon-bon u nekoj od koprivničkih knjižara, ulaznice za kino i bazen, majice i naravno izvrsnice, te prigodni program.

Vrijedno je istaći da su u Gradskoj upravi ove godine izvrsnim učenicima odlučili dati 50 kuna vrijednije bonove nego lani. Tako će izvrsni na županijskim natjecanjima dobiti 150, na državnima 200 i na međunarodnima 250 kuna. Također, Grad Koprivnica nagrađuje izvrsne učenike ne samo gradskih osnovnih škola kojima je osnivač, već i koprivničkih srednjih škola – Gimnazije, Obrtničke i Srednje, premda tim školama nije osnivač.

Slušaj uživo
zatvori