Četvrtak, 10. listopada 2024.

HERKUL OPEN Hrvački Podravke osvojili šest medalja na jakom međunarodnom turniru

Proteklog vikenda u zagrebačkoj dvorani Sutinska vrela u organizaciji Hrvačkog kluba Herkul održan je drugi po redu Međunarodni hrvački turnir ‘Herkul Open’. Na turnir se odazvalo čak 353 natjecatelja, odnosno čak 44 kluba iz Makedonije, Italije, Poljske, Srbije, Slovačke, Mađarske i Hrvatske.

Ekipu Podravke pod vodstvom trenera Saše Šprema i Luke Mihalca predstavljalo je jedanaest natjecatelja, odnosno dvije hrvačice i devet hrvača

Obje djevojčice koje su nastupile na turniru osvojile su zlatna odličja. Lana Nogić zabilježila je tri sjajne pobjede te je suvremeno stigla do prvog mjesta u kategoriji do 54 kilograma. Prva, ali u kategoriji do 39 kilograma bila je i Jelena Mijatović kojoj su za osvajanje prvog mjesta u kategoriji trebale dvije pobjede.

Među hrvačima prvi bio je Ivan Čordaš u kategoriji do 65 kilograma. Srebrnu medalju u kategoriji do 40 kilograma osvojio je Ivan Benko, dok su treći bili Josip Benko u kategoriji do 68 kilograma i Karlo Mijatović u kategoriji do 75 kilograma. Nadomak medalje, odnosno četvrta mjesta osvojili su Patrik Raknić u kategoriji do 53 kilograma te Alen Nogić nastupom u kategoriji do 71 kilogram. Za Podravku još su nastupili Nikola Golubović Matan u kategoriji do 30 kilograma, Ivan Adžaga do 57 kilograma i Ali Ustundag u kategoriji do 36 kilograma koji su ostali bez plasmana u završnicu turnira

Što se tiče ekipnog plasmana, prvo mjesto osvojila je Ženska reprezentacija Hrvatske, dok je ekipa Podravke sa sedam medalja i u konkurenciji 44 kluba zauzela solidno 11. mjesto.

Već ovog vikenda sedmeročlana ekipa Podravke odlazi u Pulu gdje je na rasporedu drugi po redu Međunarodni hrvački turnir ‘Arena OPEN’ za uzraste mlađih djevojčica i dječaka.

Slušaj uživo
zatvori