Nedjelja, 6. listopada 2024.

FOTO/VIDEO: PRAZNIČNO JUTRO Koprivnički puhači probudili su nas glazbom i u novim uniformama

U Koprivnici je nastavljena tradicija slavljenja Praznika rada. A upravo u skladu s tom tradicijom, jutros su nas glazbom budili, a potom održali i koncert na Zrinskom trgu, članovi Puhačkog orkestra grada Koprivnice.

Uz dobru glazbu, koprivnički su puhači jutros prezentirali i nove odore. Naime, nakon punih 25 godina ovaj je orkestar uspio pribaviti nove uniforme! Kreirali su ih majstori iz zagrebačke tvrtke Naftalin i predsjednik orkestra Zoran Pehnec.

– Nove smo uniforme malo osvježili u odnosu na dosadašnje. Zadržali smo plavu boju Koprivnice u kojoj je izveden sako. Hlače su sada crne. Zlatni ukrasi daju dodatnu svečanu notu. Tako su na hlačama s bočne strane zlatne trake, dok su na sakoima rukom izrađeni zlatni ukrasi. A na lijevom rukavu ponosno nosimo grb našega grada – opisao je za Dravu.info Zoran Pehnec dodavši da će do jeseni stići i kape koje su još u izradi.

Orkestar je za svojih 50 glazbenika uniforme platio 70.000 kuna.

– Veliki je to iznos, svatko od nas to zna. Najveći dio tog novca osigurali smo preko projekata za udruge u našem gradu, a pomogli su i pojedinačni sponzori. Svima smo im iznimno zahvalni. Odužit ćemo se dobrom glazbom – poručio je Pehnec.

Stare uniforme, koliko god ih čuvali i održavali, nakon 25 godina korištenja više ne izgledaju reprezentativno. A u novima, i s glazbom koju punog srca izvode pod vodstvom profesora Dine Jakšića bit će još prepoznatljiviji i dostojno će predstavljati Koprivnicu, kako je rekao naš Pajo Kanižaj, “celog sveta prestolnicu”.

Koprivnički puhači za praznik rada

Posted by Drava.info on Wednesday, May 1, 2019

 

Slušaj uživo
zatvori