Srijeda, 2. listopada 2024.

FOTO Impresivna Drava na korak je do naslova prvaka Treće županijske lige

Nogometaši Drave iz Podravskih Sesveta jučer su u 20. kolu Treće županijske nogometne lige na domaćem terenu pobijedili GOŠK iz Gotalova s 3:0. Bila je ovo njihova 18. ligaška pobjeda ove sezone i sada su već jednom nogom na korak do plasmana u Drugu županijsku nogometnu ligu.

Jučer su golovima Bratanovića, Posavca i Đipala ostvarili nova tri boda i sada su na čak 14 bodova prednosti ispred drugoplasirane Gornje Rijeke. Kako je do kraja prvenstva ostalo još šest kola, jasno je da Drava treba još šest bodova kako bi i matematički osigurali naslov prvaka. Naravno, to je u slučaju da i Gornja Rijeka u narednih dva kola ostvari maksimalnih šest bodova, a svaki njihov kiks samo bi požurio trofej u ruke nogometaša iz Podravskih Sesveta.

Dobra forma Drave ove sezone nije nikakvo iznenađenje s obzirom na to da su se ciljano pojačali kako bi čim prije izborili drugoligaško društvo. Zabili su gotovo 100 pogodaka u 20 ligaških susreta, a primili tek njih 17. Brojku od 100 pogodaka mogu zahvaliti sjajnim napadačima koji se redovito i po nekoliko puta nađu na listi strijelaca. Njihova dva napadača Belvanović i Posavec zajedno su postigli 53 ligaška pogotka i upravo će se između njih dvojice voditi bitka za naslov najboljeg strijelca Treće ŽNL.

U sljedećem kolu gostuju kod četvrtoplasiranog Mičetinca gdje ne bi trebali imati većih problema u osvajanju nova tri boda. Ako pobjede Mičetinac, u sljedećem kolu na domaćem terenu mogli bi proslaviti naslov pobjednika pobjedom protiv Zagorca, a ova sezona je pokazala da su apsolutno zasluženo najdominantnija momčad u Trećoj ŽNL.

Slušaj uživo
zatvori